1asig.ro
1asig.ro
GROUPAMA Asigurari introduce ...

GROUPAMA Asigurari introduce optiunea de semnare electronica a politelor de asigurare

5 min. / 1.540 cuvinte
GROUPAMA Asigurari a lansat optiunea de semnare electronica cu certificat digital calificat temporar a documentelor de asigurare la nivelul intregii retele proprii de vanzari. Solutia a fost implementata pentru 3 produse, urmand sa fie extinsa si la alte polite, au anuntat joi oficialii companiei.

PROMO


Conform acestora, solutia vine in completarea unui set de masuri luate de companie pentru a eficientiza si simplifica experienta clientilor, contribuind, in contextul crizei sanitare, atat la siguranta acestora, cat si a echipei.

Solutia a fost implementata momentan pentru trei produse din portofoliul GROUPAMA Asigurari - asigurarea facultativa pentru autovehicule CASCO, asigurarea locuintei cu extra acoperiri si asigurarea pentru calatorii - destinate persoanelor fizice, urmand sa fie extinsa gradual si la alte produse. Astfel, semnarea electronica devine un instrument alternativ, complementar metodei de semnare fizica a documentelor care presupune deplasarea in agentie, model adoptat in prima luna de la lansare de peste 40% din clientii unei agentii.

Procesul este unul rapid, toate documentele de asigurare si politele fiind semnate printr-o singura operatiune, de la distanta, direct de pe dispozitivele mobile, fara a fi necesara instalarea unei aplicatii dedicate. Toate documentele pot fi consultate inainte de semnare si se poate opta pentru aprobarea sau respingerea lor. Odata semnate, documentele sunt grupate intr-un singur plic electronic, care poate fi stocat pe dispozitivele mobile si accesat oriunde si oricand. Semnarea electronica a documentelor de asigurare nu modifica valoarea primei de asigurare, costurile obtinerii certificatului digital de catre client fiind suportate de GROUPAMA Asigurari.

Introducerea optiunii de semnare electronica a politelor vine in completarea unui set de solutii propuse de GROUPAMA Asigurari ca raspuns la nevoia clientilor de a desfasura operatiuni intr-un mod facil si care sa nu compromita distantarea fizica. Astfel, bazandu-se pe nivelul de digitalizare atins inainte de izbucnirea crizei sanitare, GROUPAMA Asigurari a mizat pe operatiuni de la distanta, fiind, de altfel, primul asigurator din Romania care a introdus notificarea daunelor online, realizarea inspectiilor de risc si constatarea daunelor pentru toate produsele non-life prin intermediul Video Asist, un serviciu de asistenta video.

GROUPAMA Asigurari are peste 1 milion de clienti individuali si peste 80.000 de companii. In primele 6 luni din 2020, GROUPAMA Asigurari ocupa locul 5 in clasamentul asiguratorilor din piata locala, cu o cota de piata de 9,3%, si prime brute subscrise in valoare de 523 milioane de lei - potrivit calculelor facute de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF. Vezi AICI ce afaceri au avut cele mai mari companii de asigurari din piata!

1.331 accesari