1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

GOTHAER integreaza Inteligenta Artificiala pentru a imbunatati gestionarea sanatatii pacientilor

Infermedica - furnizor al unei platforme de prediagnosticare si coordonare a ingrijirii bazate pe Inteligenta Artificiala -, anunta incheierea unui parteneriat cu GOTHAER Group, una dintre cele mai mari companii de asigurari din Germania, cu aproximativ 4,3 milioane de membri, informeaza ITIJ (International Travel & Health Insurance Journal).

Solutia bazata pe AI a Infermedica, Symptom Checker, a fost integrata in aplicatia de sanatate GOTHAER (Gesundheitsapp), oferindu-le utilizatorilor indrumare in materie de sanatate si simplificand drumul catre servicii medicale suplimentare. Aceasta ofera o orientare imediata catre cele mai potrivite servicii pe baza informatiilor furnizate. GOTHAER deserveste mai bine de 667.000 de clienti ai asigurarilor de sanatate si toti utilizatorii aplicatiei de sanatate au acces la acest instrument.

Symptom Checker este construit pe cea mai buna Inteligenta Artificiala din clasa sa, pentru a evalua simptomele, gasind dependente si modele comune in datele despre simptome, pentru a indica cele mai probabile afectiuni medicale si a directiona clientii catre nivelul adecvat de ingrijire. Motorul de Inteligenta Artificiala a efectuat peste 10 milioane de verificari de sanatate la nivel global.

"La GOTHAER, dorim sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si gestiona mai bine sanatatea. Canntitatea mare de informatii disponibile pe Internet poate fi complesitoare, asa ca am implementat instrumentul de verificare a simptomelor de la Infermedica, pentru a oferi indrumari suplimentare. Utilizatorii aplicatiei noastre sunt sustinuti cu sfaturi despre afectiunile de care, de obicei, sunt legate simptomele lor. Suntem foarte incantati sa lucram cu Infermedica, expertiza sa a fost evidenta pe tot parcursul procesului", a declarat Natascha JAHN - Health Manager, GOTHAER.

Oferind acces la servicii legate de asigurari - inclusiv la toate aspectele legate de gestionarea cererilor de despagubire, cum ar fi depunerea facturilor, precum si la aspecte legate de oferte si informatii cu privire la sanatate, cum ar fi gasirea medicilor si programarea de intalniri -, Gesundheitsapp este punctul central de contact digital al GOTHAER cu clientii sai pe segmentul de asigurari de sanatate.

GOTHAER a ales Infermedica datorita usurintei de utilizare si personalizarii Symptom Checker, precum si datorita pregatirii medicale si stiintifice a organizatiei si a abordarii privind protectia datelor. Instrumentul utilizeaza date anonime pentru a calcula probabilitatea de afectiune, ceea ce inseamna ca informatiile nu pot fi legate de anumiti pacienti.

"GOTHAER e un furnizor de top de asigurari, cu sute de mii de clienti de asigurari de sanatate. Asigurarea faptului ca toti clientii inteleg exact ce servicii sunt disponibile si cand si cum sa le foloseasca cel mai bine este importanta pentru a le da posibilitatea de a avea mai multa grija de sanatatea lor", explica si Frank NEUMANN - DACH Business Director, Infermedica.