1asig.ro

Forbes: Uber revolutioneaza traficul in Paris, oferind mopede la cerere

5 min. / 1.540 cuvinte
Sunt multe de apreciat in Paris, fie ca este vorba de preparate culinare sau atmosfera romantica, hoteluri fabuloase sau atractii de renume mondial. Nu incape indoiala ca Paris, capitala Frantei, este una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din intreaga lume. Exista, insa, si o parte ingrozitoare: traficul. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care multi dintre localnici se deplaseaza cu bicicleta sau mopedul.

PROMO


Pentru turisti, accesul imediat si temporar la aceste mijloace de transport a fost imposibil anterior, arata Forbes, care noteaza ca, in ultimii ani, lucrurile au inceput sa se schimbe, iar Uber ajuta turistii, si nu numai, sa se deplaseze mai usor prin oras.

Ceea ce a inceput ca o companie de ride sharing s-a transformat rapid intr-un "one-stop-shop" pentru aproape orice mod de transport, arata sursa citata. In aprilie 2018, Uber a lansat biciclete si scutere electrice, oferind nu doar un mod convenabil de transport de la punctul A, catre punctul B, ci si unul distractiv. Dar optiunile de transport pe doua roti nu se opresc aici, iar Uber a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu Cityscoot, prin intermediul caruia sa le ofere locuitorilor din Orasul Luminilor mopede la cerere.

Mopedele, realizate de Govecs, sunt electrice, aspect important mai ales in contextul in care modurile de transport ecologice au devenit un subiect fierbinte la nivel global, nu doar in Paris. "Congestionarea din Paris se agraveaza, se inrautateste, iar mopedele reprezinta un alt mod de a te deplasa prin oras. Faptul ca mopedele sunt electrice si ecologice e extrem de important atat pentru Uber, cat si pentru parizieni", spune Esther PORTE - Product Marketing Manager on New Mobility, Uber. Fiecare moped este echipat corespunzator, utilizatorii avand la dispozitie, printre altele, casca, vesta reflectorizanta, suport pentru telefon etc., dar vor fi nevoiti sa isi aduca propriile manusi, care sunt obligatorii prin lege.

Cum functioneaza? La rezervarea unui moped, utilizatorul va fi obligat sa scaneze permisul de conducere. Odata aprobat, utilizatorul are la dispozitie 10 minute pentru a introduce codul PIN, format din 4 cifre, oferit prin aplicatia Uber. Pentru cei care calatoresc pentru prima oara cu un moped, Cityscoot ofera cursuri de pregatire in Paris, in vreme ce aplicatia ofera, la randul ei, informatii detaliate, incluzand notite cu privire la legislatia in domeniu, precum si cu privire la masuri de securitate. Mopedele, care pot atinge o viteza maxima de 45 km/h, mai vin echipate cu un "element". Inclus in taxa de 0,29 euro/minut, este un plan de asigurare de la ALLIANZ, pentru ca utilizatorul sa fie acoperit prin asigurare in eventualitatea unui accident.

Mopedele vor fi disponibile incepand cu luna viitoare, iar parizienii le vor putea rezerva prin intermediul aplicatiei Uber. Desi, in momentul de fata, nu exista planuri pentru extinderea acestui business si in alte orase, reprezentantii Uber nu exclud aceasta varianta. "Piata de moped sharing este, in particular, o piata mare in Europa, una care incepe sa fie mare in SUA si exista semne ca va fi mare si in America Latina si, posibil, Asia. Suntem incantati de aceste posibilitati si consideram ca este o completare frumoasa a unui business in care noi ne aflam deja", a declarat, pentru Forbes, Billy GUERNIER - Head of New Mobility Platform, Uber.

500 accesari