1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Fondul Proprietatea a atras, la Bucuresti, administratori de investitii de peste 300 mld. EUR

FRANKLIN Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a adus la Bucuresti reprezentantii ai 150 de investitori institutionali interesati de portofoliul si performantele Fondului, dar si ale administratorului acestuia.

Investitiile administrate de invitatii FP depasesc pragul de 300 mld. EUR.

Cei mai puternici dintre cei 150 ar putea vota impotriva mentinerii inca patru ani a actualului administrator al FP.

Franklin Templeton a organizat a cincea editie a "Zilelor Analistilor", concomitent cu Adunarea Generala care va decide soarta sa la carma FP.

De la listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) Fondul Proprietatea, respectiv Franklin Tempelton au atras peste 1,3 mld. EUR sub forma de investitii directe de portofoliu de la investitori institutionali si majoritatea sunt prezenti la acest eveniment, se spune intr-un raport al administratorului FP.

"Prezenta record de acum subliniaza atractivitatea Romaniei ca destinatie de investitii pentru investitori institutionali straini si speram ca unele companii mari din portofoliu vor beneficia de pe urma expunerii ridicate la investitori, in special inaintea ofertelor publice initiale ale acestora", a declarat Greg KONIECZNY, Managerul Fondului Proprietatea.

Participantii beneficiaza de prezentari din partea Ministerului Finantelor Publice, Fondului Monetar International, Ambasadei S.U.A., Departamentului pentru Energie, Autoritatii de Supraveghere Financiara, Consiliului Fiscal, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, Bursei de Valori Bucuresti, precum si de prezentari din partea managementului unora dintre cele mai mari companii din Romania: OMV Petrom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, BRD, Complexul Energetic Oltenia si Electrica S.A.