1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Flood Re, propuneri pentru a creste rezilienta locuintelor din Marea Britanie amenintate de inundatii

Flood Re a anuntat o serie de propuneri concepute astfel incat sa creasca rezilienta locuintelor din Marea Britanie care sunt amenintate de inundatii. In acest sens, Flood Re spera sa colaboreze cu companiile de asigurari pentru reconstructia post-dezastru, care, printre altele, sa includa, in cuantumul despagubirii, si o suma suplimentara, necesara pentru anumite reparatii care sa nu se limiteze doar la pagubele originale.

De asemenea, Flood Re pune accentul si pe posibilitatea de a recompensa proactivitatea proprietarilor de locuinte care iau masuri de rezistenta impotriva inundatiilor, acestia urmand sa beneficieze de reduceri la plata primei de asigurare. Potrivit presei britanice, recomandarile Flood Re sunt analizate, in momentul de fata, de catre Secretarul de Stat pentru Mediu, Alimente si Afaceri Rurale din Marea Britanie.

"Flood Re a avut deja un impact important asupra accesibilitatii si disponibilitatii asigurarii de locuinta. De la lansarea noastra, sute de mii de persoane din Marea Britanie amenintate de inundatii au beneficiat de aceasta schema. Recomandarile pe care le-am inaintat vor optimiza aceasta schema, ne vor face mai eficienti, mai flexibili. Ne mandrim cu succesul pe care l-am inregistrat pana acum in a face asigurarea impotriva inundatiilor mai accesibila, inclusiv din punct de vedere al pretului, si am facut un progres solid in a administra tranzitia noastra spre anul 2039 si iesirea noastra de pe piata. Masurile propuse vor oferi Flood Re posibilitatea de a merge mai departe ca pana acum in a le oferi proprietarilor de locuinte linistea de care au nevoie si, de asemenea, vor face ca Marea Britanie sa fie mai rezistenta la riscul de inundatii", a declarat Andy BORD - Chief Executive, Flood Re.

"Salutam publicarea acestor recomandari si, totodata, sprijinim propunerile Flood Re de scadere a primei de asigurare pentru locuintele acoperite printr-o polita de asigurare impotriva inundatiilor. Aceasta noua initiativa ii va determina pe oameni sa ia masurile care sa-i ajute sa isi revina mai rapid dupa inundatii", a punctat si Emma Howard BOYD - Chair, Environment Agency -, care a subliniat ca, spre sfarsitul anului in curs, autoritatile vor finaliza strategia la care lucreaza - "Flood and Coastal Erosion Risk Management" -, si va colabora cu actorii din piata de asigurari, si nu numai, pentru a-i incuraja pe britanici sa contribuie la cresterea rezilientei impotriva inundatiilor.