1asig.ro
1asig.ro

Finantarea InsurTech, pe cale sa atinga un nou record, dupa ce, in T3, a ajuns la 5,3 miliarde USD

Companiile InsurTech continua sa fie pe radarele investitorilor, atragand, in cel de-al treilea trimestru al anului 2021, o finantare record de 5,3 miliarde USD, reprezentand, in total, 427 de tranzactii, informeaza Insurance Journal, citand un raport realizat de Forrester - "InsurTech Funding Roundup Q3 2021". Potrivit sursei citate, companiile din SUA au atras cea mai mare parte a sumelor - aproximativ 70% din capitalul de risc si alte investitii au mers, in T3, catre companii cu sediul in SUA.

Raportul "Forrester: InsurTech Funding Roundup Q3 2021" noteaza ca nivelurile de finantare a sectorului InsurTech se apropie de un teritoriu record, anul acesta. Astfel, in primele 3 trimestre ale anului in curs, noile finantari InsurTech au depasit pragul de 15 miliarde USD - mai mult decat in 2019 si 2020 la un loc. In primul trimestru al anului, s-a ajuns la un nivel record de 6,5 miliarde USD, in vreme ce, in T2, nivelul a fost de 3,8 miliarde USD.

Cele 472 de runde de finantare au venit din partea a 296 de investitori. Jumatate din finantare a mers la "facilitatori" - companii care promoveaza imbunatatirea operationala. Cealalta jumatate a vizat companii InsurTech cu efect disruptiv, cum ar fi asiguratori digitali si piete de comparatie. Aceasta este o inversare fata de perioadele anterioare, in care companiile disruptive au atras majoritatea finantarilor. In medie, o runda de finantare a presupus 20 milioane USD, iar cel putin 12 tranzactii au atins sau depasit pragul de 100 milioane USD.

Alte concluzii ale raportului "InsurTech Funding Roundup Q3 2021":

  • Cea mai mare parte a finantarilor a mers catre start-up-uri aflate la inceput de drum, dar cele mai mari doua tranzactii au fost investitii private in capital public (tranzactii PIPE), Alight - o platforma de beneficii pentru angajati -, obtinand 1,6 miliarde USD, in timp ce Hippo - un asigurator digital de locuinte -, a obtinut 550 milioane USD in cadrul tranzactiei de fuziune inversa.
  • Alte tranzactii majore din timpul celui de-al treilea trimestru includ Coalition (205 milioane USD), Envelop Risk (130 milioane USD) si Marshmallow (85 milioane USD).
  • Din totalul finantarilor din T3, platformele de beneficii pentru angajati au atras cel mai mult (1,65 miliarde USD), mai ales prin prisma finantarii obtinute de catre Alight. Start-up-urile din domenii precum asigurari de viata, asigurari de locuinta si asigurari Property & Casualty au atras suma de 867 milioane USD (cea mai mare parte mergand catre Hippo), iar asigurarile pentru intreprinderi / comerciale au atras 718 milioane USD, din care 205 milioane USD au mers catre Coalition. De asemenea, start-up-urile de comparare a asigurarilor (insurance comparison / marketplace) au obtinut o finantare de 542 milioane USD (216 milioane USD au mers catre Digit Insurance), in vreme ce start-up-urile de achizitie de utilizatori de asigurari au strans 350 milioane USD (201 milioane USD mergand catre bolttech).
  • Companii de renume s-au regasit, in T3 2021, in randul investitorilor in InsurTech, inclusiv HSCM Bermuda, Munich Re Ventures, SCOR, MassMutual, Nationwide, Sompo Holdings, Farmers, State Auto si The Hartford.
  • In T3 2021, s-au inregistrat 12 achizitii InsurTech, dintre care 6 au implicat asiguratori digitali, 3 au vizat piete de comparatie, in vreme ce alte 3 au implicat start-up-uri ce vizeaza imbunatatirea operationala.