1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

FPVS a platit despagubiri de peste 30 milioane de lei anul trecut, nivel similar cu cel din 2013

In 2014, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a platit despagubiri totale de 30,34 milioane lei, un nivel similar cu cel consemnat in anii anteriori (+0,25% fata de 2013).

Dintre acestea, despagubirile pentru vatamari corporale au continuat sa detina ponderea majoritara, cu aproximativ 90% din total, mai exact 88,45%.

In ceea ce priveste cuantumul despagubirilor acordate pentru daune materiale, FPVS a platit persoanelor in drept 3,5 milioane lei in 2014, ceea ce reprezinta o pondere de 11,55% din total daune platite. Atat suma totala, cat si procentajul sunt, la randul lor comparabile cu cele din anii precedenti, 2012 si 2013, ceea ce arata o anumita stabilizare si mentinere a trendului general de evolutie inregistrat la nivelul ultimilor 3 ani.

Pentru prima data de la infiintarea institutiei, FPVS a inregistrat o scadere a numarului de avizari pentru daunele aferente vatamarilor corporale (780 in 2014 fata de 1.069 in 2013).

Contributia catre FPVS va fi majorata la 2%

La sfarsitul anului 2014, membrii FPVS au decis majorarea contributiei la fond, incepand cu data de 1 ianuarie 2015 de la 1% la un nivel de 2% din primele brute incasate pe segmentul RCA.

"Majorarea contributiei are rolul de a asigura continuitatea protectiei persoanelor pagubite prin accidente produse de vehicule neasigurate RCA", explica institutia.

Masura luata a avut in vedere in primul rand faptul ca la 31 decembrie 2014, disponibilitatile financiare aflate la dispozitia FPVS se situau la un nivel de 66,08 milioane lei, in timp ce rezerva pentru daunele avizate la aceeasi data era de 74,5 milioane lei.

Mihai TECAU a ramas Presedinte al Consiliului Director

La inceputul anului 2015, Adunarea Generala a membrilor FPVS a ales noii reprezentanti ai Consiliului Director, pentru un mandat de patru ani, Mihai TECAU fiind reales in functia de Presedinte. Ceilalti membri ai Consiliului Director sunt Ovidiu VADEAN (ASIROM VIG), Mihnea TOBESCU (EUROINS Romania), Calin MATEI (GROUPAMA) si Albin BIRO (membru desemnat din partea ASF).

Conducerea executiva a FPVS este asigurata in continuare de catre Sorin GRECEANU, in calitate de Director General.



PROMO