1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

FGA nu va mai putea deschide dosare de dauna pentru ASTRA dupa 4 martie

Odata cu implinirea, pe 3 martie, a 90 de zile de la data pronuntarii hotararii instantei de judecata privind deschiderea procedurii falimentului in cazul ASTRA Asigurari, Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) informeaza potentialii creditori de asigurari ai companiei ca, pentru evenimente produse aferente politelor de asigurare ale societatii ASTRA, dupa data de 4 martie 2016, FGA nu mai poate proceda la deschiderea dosarelor de dauna, respectiv la constatarea tehnica a avariilor.

FGA precizeaza ca, de la aceasta data, FGA va putea primi, conform legii, cereri de deschidere a dosarelor de dauna doar pentru evenimente asigurate produse intre data inchiderii procedurii de redresare financiara a societatii ASTRA si data de 3 martie 2016, inclusiv, data la care se implinesc 90 de zile de la data pronuntarii hotararii instantei de judecata privind deschiderea procedurii falimentului. Aceasta hotarare a fost luata de catre instanta de judecata in data de 3 decembrie 2015.

"Pentru evenimente produse dupa aceasta data, potentialii creditori de asigurari ai companiei ASTRA se pot adresa, pentru a fi indrumati cu privire la demersurile pe care urmeaza sa le intreprinda, lichidatorului judiciar al ASTRA, societatea KPMG Restructuring SPRL, cu sediul in Bucuresti, Sos. Bucuresti - Ploiesti nr. 69 - 71, parter, cam. 25, cod postal 01685, sector 1, telefon 0372377800, fax: 0372277700", spune FGA.

FGA primeste in continuare cereri de plata, din partea potentialilor creditori de asigurari ai ASTRA Asigurari, in vederea incasarii indemnizatiilor/despagubirilor cuvenite, de la Fond. "In acest sens, precizam ca cererile de plata se pot depune la FGA, pana la expirarea unui termen de 90 de zile, calculat de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de faliment impotriva ASTREI. In acest moment, hotararea judecatoreasca nu a ramas definitiva, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, fiind in curs de solutionare apelurile declarate impotriva acestei hotarari", .

FGA reaminteste potentialilor creditori de asigurari ai ASTRA ca, "potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legeanr. 85/2014, FGA este in drept sa efectuez eplati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor".