1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FGA a prelungit termenul de ...

FGA a prelungit termenul de depunere a candidaturilor pentru postul de Director General

Fondul de Garantare a Asiguratilor – FGA, in responsabilitatea caruia este plata daunelor pentru pagubitii CITY Insurance – companie careia i-a fost retrasa autorizatia de functionare, a prelungit termenul de depunere a candidaturilor pentru postul de Director General pana pe 16 ianuarie a.c.. Vezi care sunt cerintele pentru ocuparea postului!

Detalii, AICI!

In prezent, Mona Lucia CUCU este Director General prin delegare, din octombrie 2021, pana la ocuparea postului prin concurs.

Functia de Director General al FGA s-a eliberat in toamna anului 2018, cand Cristian ROSU a fost numit Vicepresedinte Piata Asigurarilor in cadrul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Cerinte pentru ocuparea postului

Studii si experienta:

  • Studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta in domeniul economic/juridic/tehnic sau, pentru absolventii sistemului Bologna, diploma de licenta trebuie insotita de diploma de master;
  • Studii postuniversitare/ doctorat/(E)MBA sau absolvirea cu diploma a unor cursuri de specialitate in domeniul managementului (nu se iau in considerare cursurile "in-house").
  • Experienta manageriala: minimum 7 ani pe posturi de conducere in domeniul financiar bancar/asigurari generale si/sau de viata/pensii private/piata de capital sau in institutii de supraveghere a acestor domenii. Experienta pe pozitii de conducere executiva in domeniul asigurarilor generale si/sau de viata, reprezinta un avantaj.
  • Experienta de specialitate: minimum 9 ani pe posturi cu studii superioare in domeniul financiar bancar/asigurari asigurari generale si/sau de viata /pensii private/piata de capital sau in institutii de supraveghere a acestor domenii.
  • Cunostinte IT la un nivel necesar pentru performarea atributiilor sale (elaborareadocumentelor utilizate pentru desfasurarea activitatii, utilizare e-mail, elaborarea si sustinerea de prezentari la conferinte si seminarii); Nivelul compentelelor dobandite va fi mentionat in documentele furnizate in dosarul de candidatura.
  • Limba engleza - nivel avansat. Competentele pot fi dovedite prin certificate de absolvire a unor cursuri de limba engleza sau dovedind utilizarea limbii engleze in cadrul Interviului Socio-Profesional.

Competente organizationale:

  • Orientare catre performanta;
  • Cooperare;
  • Conducerea echipei;
  • Dezvoltarea echipei;
  • Integritate organizationala.

Mai multe detalii gasiti in anuntul de recrutare postat de FGA si pe site-ul fgaromania.ro.

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) s-a constituit ca persoana juridica de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul este o schema de garantare in domeniul asigurarilor si are drept scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui asigurator.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Mona CUCU: Anul 2021 a venit cu provocari majore pentru FGA