1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

FGA a achitat 177 milioane lei catre creditorii ASTRA, FORTE si CARPATICA, pana la 31 martie

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a aprobat, pana la 31 martie 2017, in Comisia Speciala, 39.642 cereri de plata, pentru societatile aflate in faliment: ASTRA Asigurari, FORTE Asigurari si CARPATICA Asig. Pana la aceasta data, FGA a achitat 177 milioane lei catre creditorii asiguratorilor.

Potentialii creditori de asigurare ai societatii ASTRA Asigurari au depus pana la 31 martie 2017 62.344 cereri de plata. Dintre acestea, Comisia Speciala a FGA a avizat 38.500 de cereri de plata, in valoare de 183,3 milioane lei.

In cazul FORTE Asigurari, Comisia Speciala a FGA a avizat 616 cereri de plata, in valoare de 2,99 milioane lei. Pentru aceasta societate, Fondul a receptionat 1.206 cereri de plata.

Potentialii creditori de asigurare ai CARPATICA Asig au depus la FGA, pana la 31 martie 2017, 17.660 cereri de plata. Comisia Speciala a FGA a avizat 526 cereri de plata, in valoare de 2,38 milioane lei. Platile catre creditorii de asigurari ai CARPATICA Asig au fost initiate in a doua jumatate a lunii martie 2017, respectiv dupa ramanerea definitiva, prin neapelare, a hotararii nr.132/16.02.2017, privind deschiderea procedurii de faliment impotriva societatii CARPATICA Asig.

"Aducem la cunostinta potentialilor creditori de asigurari ai companiilor ASTRA Asigurari, FORTE Asigurari si CARPATICA Asig ca, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale, doar catre petentii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor al unui asigurator in faliment", precizeaza FGA in comunicatul de presa transmis miercuri.

FGA reaminteste potentialilor creditori de asigurari ai societatii FORTE Asigurari ca, potrivit art. 14. alin (1) din Legea nr 213/2015, in vederea incasarii indemnizatiilor/ despagubirilor, orice persoana care pretinde un drept de creanta de asigurari impotriva asiguratorului in faliment poate formula o cerere motivata in acest sens, adresata Fondului in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 24 aprilie 2017, sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior.

"In cazul potentialilor creditori de asigurare ai societatii CARPATICA Asig S.A, mentionam faptul ca, acestia mai pot depune cereri de plata pana la data de 18 iunie 2017 sau in termen de 90 de zile de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior, potrivit art. 14. alin (1) din Legea nr 213/2015. De asemenea, FGA mai poate primi cereri de deschidere a dosarelor de dauna pana la data 18 mai 2017", se mai spune in document.

Potentialii creditori de asigurari ai societatilor mentionate in comunicat pot depune, in functie de statusul actual al termenelor de faliment ale companiilor respective, atat electronic cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 3). Formularele sunt disponibile si online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare.

Mentionam si faptul ca, statusul cererilor de plata poate fi urmarit si online, accesand aplicatia: "STATUS CERERI", disponibila pe site-ul FGA, respectiv, la adresa: http://www.fgaromania.ro/fga/status-cereri.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
VIDEO: FGA: Pagubitii CARPATICA pot cere in continuare deschiderea de dosare de dauna. Plata efectiva a daunelor va incepe dupa ce decizia instantei va fi definitiva
FGA: Pana la sfarsitul anului vor fi instrumentate toate cererile de plata din cazul ASTRA Asigurari