1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

FGA: Platile catre creditorii ASTRA Asigurari sunt posibile doar dupa ramanerea definitiva a deciziei instantei

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) poate incepe platile catre creditorii de asigurari ai companiei ASTRA doar dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei privind intrarea in faliment a asiguratorului, au explicat reprezentantii Fondului.

"Fondul de Garantare a Asiguratilor a luat act de hotararea instantei, de deschidere a procedurii de faliment pentru compania ASTRA Asigurari. Decizia nu este insa una definitiva. Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, Fondul de Garantare este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului", explica FGA.

In momentul de fata, FGA continua actiunea de verificare a dosarelor de dauna receptionate de la ASTRA Asigurari, pentru care s-au primit, conform legii, Cereri de plata. "Pana la data de 3 decembrie 2015, FGA a primit 7.500 de astfel de solicitari, inclusiv pentru dosarele noi, din care 700 de dosare au fost inaintate Comisiei Speciale a FGA, entitate care emite avizul final de plata. Au fost aprobate la plata un numar de 100 de dosare", mentioneaza Fondul.

De asemenea, FGA a primit 5.200 de cereri pentru deschidere de dosare noi de dauna. Pana in prezent, Fondul a deschis 3.800 de dosare noi de dauna.

"Hotararea de joi, 3 decembrie 2015, nu modifica activitatea de primire si procesare a Cererilor de plata (Anexa 6) ori a Cererilor de deschidere a dosarelor de dauna, din partea pagubitilor ASTRA Asigurari", au mai precizat oficialii Fondului.

Pana la data de 1 octombrie, Fondul de Garantare a Asiguratilor preluase de la societatea ASTRA Asigurari 57.200 de dosare de dauna.

Conform legii, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va efectua platile catre creditorii de asigurari de la data ramanerii definitive a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal, respectiv 450.000 lei/creditor de asigurare.

Tribunalul Bucuresti a aprobat joi, 3 decembrie 2015, cererea de faliment a companiei ASTRA Asigurari, la trei luni dupa ce solicitarea a fost inaintata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Decizia nu este definitiva.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a numit firma KPMG Restructuring ca lichidator judiciar provizoriu la ASTRA Asigurari.

PROMO