1asig.ro
1asig.ro

FATA Asigurari se asteapta la o rata a daunei apropiata de 150% pentru asigurarile de culturi in 2014

5 min. / 1.540 cuvinte
Daca in 2013 FATA Asigurari a inchis anul cu o rata a daunei de 110% pe linia asigurarilor culturilor agricole, in 2014 se estimeaza o apropiere a acestui indicator de pragul de 150%, principalul motiv fiind evenimentele atmosferice extrem de severe, conform lui Bogdan PIRVU, Directorul General al companiei.

PROMO


"In mod evident, dupa doi ani dificili din punct de vedere al daunalitatii asigurarilor de culturi, am fost nevoiti sa majoram cotatiile de prima pentru zonele cele mai afectate si am fixat limite corecte ale productiilor medii asigurabile. De asemenea, prin analiza multor date, studii, dar si prin consultari cu toti actorii implicati in piata agricola (Ministerul Agriculturii, ANMH, institutii de cercetare agricola, specialisti, reprezentanti ai ONG-urilor etc.) am estimat si ajustat devizele tehnologice pentru fiecare tip de cultura agricola. Consider ca avem cele mai corecte instrumente de stabilire a sumelor asigurate, precum si cele mai eficiente metode de constatare a daunelor si de plata a despagubirilor, pe aceasta linie de business", a specificat Bogdan PIRVU.

"Daca FATA Asigurari a reusit sa achite corect si rapid toate daunele catre clientii sai, aceasta se datoreaza echipei de experti de care dispunem (romani si italieni), programului de reasigurare si, mai ales, suportului actionarilor nostri", a mai mentionat Directorul General al FATA Asigurari.

Pentru anul ce tocmai a inceput, Bodan PIRVU a mentionat ca accetul va fi pus pe o crestere sanatoasa a portofoliului, si se va lucra in continuare la oferte avantajoase pentru pachete de protectie complete. "Mi se pare justificat ca un proprietar sau administrator care isi asigura la noi cateva zeci sau sute de hectare sa primeasca avantaje suplimentare la incheierea politelor pentru utilajele agricole sau pentru cladirile unde isi desfasoara activitatea", a eplicat el.

De asemenea, in 2015, principalele polite dedicate clientilor persoane fizice pe care compania le ofera, in special Casco, asigurari de locuite si cele de calatorie in strainatate, se vor regasi in platformele electronice ale brokerilor. "Asigurarile agricole de culturi si animale am decis sa nu le integram inca online, fiind produse specifice si complexe. Durata politelor nu este anuala, aparitia si frecventa riscurilor este diferita pe zone sau pe zile calendaristice, iar pentru asigurarea animalelor referinta de baza este ciclul de productie", a inchieat Bodan PIRVU.

2.894 accesari