1asig.ro
1asig.ro

Explozie intr-un bloc din Tulcea: 56 de locuinte au fost afectate

5 min. / 1.540 cuvinte
O explozie s-a produs, joi dimineata, intr-un bloc de garsoniere din orasul Tulcea. Patru oameni au ajuns la spital, o persoana cu arsuri fiind internata. In acest caz, 56 dintre cele 100 de garsoniere existente pe cele patru etaje au fost afectate. Explozia a afectat si mai multe autoturisme aflate in parcare.

PROMO


Explozia nu a fost urmata de incendiu.

"Cauza probabila a evenimentului este o acumulare de gaze urmata de o explozie, aspect care a condus la afectarea a 56 de garsoniere. Din cele patru persoane ranite, o persoana a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului si este internata la spitalul din Tulcea", a declarat, pentru AGERPRES, prim-adjunctul inspectorului sef al ISU Delta, Vasile SOAVA.

Celelalte trei victime au suferit rani usoare si fie nu au necesitat internare, fie au refuzat spitalizarea, potrivit sursei citate.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Delta" Tulcea a fost solicitat in jurul orei 6:10 in urma unei explozii ce a avut loc intr-un bloc de garsoniere din orasul Tulcea. In urma exploziei, trei barbati cu varste de 31, 78, 22 de ani si o tanara de 18 ani au ajuns la Spitalul Judetean Tulcea.

Potrivit ISU Delta, au fost afectate si sase autoturisme parcate in fata imobilului in care a avut loc explozia.

Toate persoanele din bloc au fost evacuate.

Pana in acest moment nu sunt informatii despre asigurarea acestor locuinte afectate. In general, riscul de explozie este inclus in asigurarea facultativa a locuintei, dar este insotita de asigurarea obligatorie a locuintei (polita PAD).

Pe ansamblul pietei asigurarilor de locuinte (obligatorii si facultative), in primul semestru al anului 2019, s-a consemnat o crestere a primelor brute subscrise de aproximativ 6% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, conform ASF. Astfel, valoarea totala a subscrierilor din primele sase luni ale anului 2019 a fost de 246,92 milioane de lei (circa 52 mil. EUR), fata de 232,49 milioane de lei in S1 2018.

Subscrierile aferente asigurarilor facultative de locuinte, pe parcursul primului semestru al anului 2019, au inregistrat o crestere de aproximativ 7%, la 172,75 milioane lei. In acelasi timp, subscrierile pe segmentul asigurarilor obligatorii de locuinte au totalizat 74,16 milioane lei, in crestere de la 71,56 milioane lei in S1 2018.

1.080 accesari