1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Explozie intr-un bloc de garsoniere din Medgidia

O explozie, urmata de incendiu minor, a avut loc, vineri dimineata, intr-un bloc de garsoniere din Medgidia. Zeci de persoane au fost evacuate, fiind afectate in total 13 garsoniere din imobil. Explozia a avut loc in jurul orei 7:15, pe strada Plevnei.

"In urma exploziei, au fost avariate 13 garsoniere de pe etajul la care a avut loc deflagratia. Locatarul garsonierei, un barbat, a suferit arsuri si a fost transportat la spitalul din Medgidia, iar alte 80 de persoane, locatari ai garsonierelor din bloc, s-au autoevacuat", a declarat purtatorului de cuvant al ISU Dobrogea, Anca CHIRITA.

Deflagratia s-a produs de la o acumulare de gaze de la o butelie, conform datelor difuzate de televiziuni.

Riscul de explozie - acoperit de o asigurare facultativa a locuintei

Riscurile de incendiu si explozie sunt cuprinse, de obicei, intr-o asigurare facultativa a locuintei, pe care romanii ar trebui sa o aiba in vedere pe langa incheierea unei polite obligatorii PAD (care acopera doar riscurile catastrofale - inundatii, cutremur, alunecari de teren).

In cazul in care proprietarii garsonierelor afectate de explozie detin polite de asigurare facultative pentru imobile, acestia vor fi despagubiti de catre asiguratorul lor.

De asemenea, daca proprietarul imobilului in care s-a produs explozia detinea o asigurare de raspundere civila, aceasta poate fi utilizata pentru despagubirea tertilor prejudiciati, in limita sumei asigurate. Pana in prezent nu se stie daca locuintele din blocul afectat erau asigurate.

PROMO