1asig.ro
1asig.ro

Evenimente cultural-artistice

5 min. / 1.540 cuvinte
Vineri (23 noiembrie 2012)

CONCERT: Jan AKKERMAN
Bucuresti, Hard Rock Cafe Bucuresti

Weekend-ul incepe cu un concert rock. Vineri seara, Jan AKKERMAN sustine un concert la Hard Rock Cafe din Bucuresti. Evenimentul este primul din seria Guitar Masters. AKKERMAN ajunge la Bucuresti in cadrul turneului de promovare al celui mai recent material disocgrafic "MinorDetails" lansat in 2011. Biletele se impart in urmatoarele categorii:
- VIP: 400 lei (poza cu artistul, CD, sesiune de autografe)
- Categoria 1: 130 lei (locuri la mese in fata scenei)
- Categoria 2: 80 lei (locuri la mese in sala)
Rezervarea mesei se face prin telefon, direct la Hard Rock Cafe, pentru fiecare cumparator de bilet.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.hotcity.ro

EXPOZITIE: Art from scrap
Timisoara, Institutul Francez

Pentru ca sfarsitul de saptamana se apropie, sa ne relaxam cu o creatie contemporana. Pentru al treilea an consecutiv, Institutul francez si galeria Jecza a invitat un artist sa realizeze o opera din deseurile unui material industrial neconventional, cunoscut mai ales in industria de automobile: cauciucul si materialele derivate. Jozsef KOLUMBAN-ANTAL, din Odorheiu Secuiesc, este artistul care a acceptat in acest an provocarea. Lucrarea acestei editii se numeste "Civilizatie", iar expozitia poate fi vizitata pana vineri, 30 noiembrie 2012.
Detalii pe www.vinsieu.ro

Sambata (24 noiembrie 2012)

TARG DE CARTE: Targul International Gaudeamus 2012
Bucuresti, Pavilionul Central Romexpo

E sfarsit de noiembrie? E timpul pentru Gaudeamus! Targul international de carte organizat de Radio Romania a ajuns deja la cea de-a 19-a editie. Sambata si duminica sunt ultimele doua zile in care mai puteti vizita targul in acest an. Printre proiectele si evenimentele organizate in cadrul Gaudeamus se numara "Edituri disparute, carti regasite", precum si expozitia de fotografie "Istoria imaginara a cartii si a scrisului". Ca in fiecare an, editurile participante au pregatit participantilor la targ diverse reduceri, promotii si lansari de carte. Biletul de acces costa 5 lei, iar abonamentul pentru intreaga perioada, 10 lei. Elevii, studentii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori si jurnalistii au intrarea libera, pe baza documentelor specifice vizate la zi. Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului, www.gaudeamus.ro

FILM: BIEFF - Bucharest International Experimental Film Festival
Bucuresti, Cinema Scala si Cinema Elvira Popescu

Festivalul International de Film Experimental Bucuresti se apropie de final. Evenimentul, desfasurat intre 20 si 25 noiembrie la cinematografele Scala si Elvira Popescu, are ca principal centru de interes EXPERIMENTUL in cinema si arta vizuala - un cinema al libertatii totale de creatie, un cinema fara compromisuri. Intrarea este libera la toate proiectiile BIEFF, in limita locurilor disponibile, dar accesul la gala de inchidere se face pe baza de invitatie.
Programul integral si mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial www.bieff.ro

TEATRU: "DOMNUL KOLPERT"
Brasov, Teatrul Sica Alexandrescu

Sambata, 24 noiembrie 2012, brasovenii sunt invitati sa-l cunoasca pe "DOMNUL KOLPERT" de David Gieselmann, o comedie neagra contemporana in regia lui Radu-Alexandru NICA. Pretul biletelor este de 15 lei (pret intreg) sau 10 lei (pret redus pentru elevi si studenti).
Mai multe detalii pe www.teatrulsicaalexandrescu.ro

CONCERT: Vita de Vie Acustic
Targu Mures, Palatul Culturii

Turneul national "Vita de vie Acustic", care marcheaza 15 ani de activitate ai trupei, ajunge in aceasta sambata la Targu Mures. Concertul inedit a inregistrat un succes imens inca de la prima reprezentatie sustinuta cu casa inchisa pe scena Operei Nationale Bucuresti, si va fi prezentat in 12 dintre cele mai importante orase ale tarii. Fanii din Targu Mures ai trupei sunt asteptati la Palatul Culturii pentru a reasculta melodii de succes, transpuse intr-o maniera inedita pe instrumente reci. "Visele", "Vinolamine", "Liber", Basul si cu toba mare", "Ce conteaza" sau "Praf de stele" sunt doar cateva dintre piesele reorchestrate in variante acustice ce vor rasuna timp de aproximativ doua ore pe scena salii de spectacol. Pretul biletelor este de 65 lei, 75 de lei sau 85 de lei.
Detalii pe www.rezervariclub.ro

TARG: Targ de Craciun
Sibiu, Piata Mare

De 6 ani, Targul de Craciun da o noua imagine sarbatorilor de iarna din Sibiu.Spectacolul de deschidere a Targului, din seara zilei de 24 noiembrie, promitesa fie o premiera pentru Targul de Craciun sibian. Din program nu lipsesc niciin acest an concertele de colinde sau Atelierul lui Mos Craciun. De asemenea,un carusel va fi instalat in Piata Mare a orasului, imaginea festiva fiind completataanul acesta de plasa de stele ce va fi montata peste Piata Mare. Targul va ramanedeschis pana pe 26 decembrie.
Mai multe detalii, pe www.sibiul.ro
BAZAR: Bazar cu lucruri gratis
Bucuresti, Brasov, Buzau, Cluj, Timisoara

Sambata, 24 noiembrie 2012, cu ocazia Zilei Fara Cumparaturi (BuyNothingDay), va avea loc un "Bazar cu lucruri gratis", unde veti putea sa aduceti obiectele pe care nu le mai folositi si sa va alegeti complet gratuit orice lucru de care aveti nevoie.
Bazarul, organizat cu ajutorul voluntarilor, este o intalnire a comunitatii locale in care participantii aduc si ofera complet gratuit: produse (carti, decoratiuni, bijuterii, electronice, imbracaminte, accesorii etc.), servicii, buna dispozitie, discutii, prietenie, jocuri si orice alte lucruri care pot fi impartasite intr-o comunitate.
Mai multe detalii despre locatiile de desfasurare din fiecare oras sunt disponibile pe site-ul www.lucrurigratis.com

Duminica (25 noiembrie 2012)

TEATRU: Zaruri si carti
Bucuresti, Teatrul Metropolis

Duminica 25 noiembrie de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis se joaca "Zaruri si carti", de Sam Henry Kass. Piesa poate fi descrisa drept "o lectie de management pentru totii sefii micuti care isi chinuie angajatii imbecili, dar optimisti. In cazul de fata, subordonatul nu se da batut. Umorul replicilor il cucereste pe spectator inca din primele minute ale spectacolului". La intrebarea care este mesajul spectacolului, Florin Piersic Jr. a raspuns: "Nu-ti bate capul. Nu e genul de piesa de la care spectatorii pleaca frustrati si chinuiti de intrebari existentiale. E o comedie de situatie, cu un dialog scris genial." (sursa: Ziarul As)
Detalii despre program si pretul biletelor, pe www.teatrulmetropolis.ro

TEATRU: CUPLUtoniu - Furiile & Marele razboi
Timisoara, Cuib d'Arte


CUPLUtoniu - Furiile & Marele razboi de Neil LaBute in Cuib d'Arte (str. Marasesti, nr. 14). Spectacol cu supratitrare in limba romana.

In America anilor '20 exista credinta ca primul razboi mondial va fi cel care va pune capat tuturor razboaielor. O mare naivitate, dupa cum bine stim si azi, razboiul continua cu si mai mare avant, atat in sfera politica, cat si in cea privata. Ca de pilda in living-ul Barbatului si Femeii din "Marele razboi", care isi disputa formalitatile divortului. Pe langa partajul bunurilor, intrebarea centrala e: cine pastreaza copiii? Surpriza e ca niciunul dintre parinti nu ii doreste, ceea ce ii obliga pe ambii la strategii tot mai neortodoxe.
Detalii pe www.teatrulgerman.ro
2.238 accesari
Din aceeasi categorie
PROMO
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO