1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Eurostat: Numarul de masini pe cap de locuitor a crescut in 2021

Romania a inregistrat cel mai mare ritm de crestere medie anuala a ratei de motorizare din Uniunea Europeana, in perioada cuprinsa intre 2001 si 2021, cu un avans de 5,4%, urmata de Polonia, cu un avans de 4,5%, arata datele publicate de Eurostat.

Datele arata ca tarile vestice ale UE au inregistrat rate de motorizare (autoturisme la 1 000 de locuitori) mai mari decat membrii centrali si estici ai UE. Cu toate acestea, la nivel regional, au existat disparitati semnificative in ceea ce priveste numarul de masini detinute in cadrul UE.

In anumite tari membre UE, rata de motorizare a inregistrat o crestere medie anuala mai mica de 1%, precum Suedia (0,3%), Germania si Luxemburg (ambele cu 0,4%), Belgia si Austria (ambele cu 0,5%), Franta si Italia (ambele cu 0,7%), Spania (0,8%), Malta si Tarile de Jos (ambele cu 0,9%).

La nivel regional, in 2021, patru dintre cele zece regiuni cu cea mai mare rata de motorizare erau amplasate in Italia. La polul opus, patru din cele zece regiuni cu cea mai mica rata de motorizare erau in Grecia, doua in Romania (regiunea de Nord-Est cu 304 de autoturisme la mia de locuitori si Sud-Muntenia cu 350 autoturisme la mia de locuitori), doua in Franta, una in Germania si una in Ungaria.