1asig.ro
1asig.ro
Erau asigurate oile de pe vasul ...

Erau asigurate oile de pe vasul scufundat partial in portul Midia?

5 min. / 1.540 cuvinte
Nava Queen Hind, sub pavilionul statului Palau, care transporta 14.600 de oi catre Libia, s-a rasturnat duminica, 24 noiembrie a.c., in Portul Midia. De atunci si pana miercuri au fost salvate doar 119 oi vii.

PROMO


Echipajul s-a salvat in ultimul moment, dar animalele au ramas captive.

Oficialii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au anuntat ca pana miercuri dupa-amiaza au fost salvate 119 animale vii de la bordul navei Quenn Hind. De asemenea, scafandrii au inceput decuparea bordului liber al navei pentru a crea noi brese pentru evacuarea ovinelor ramase in viata.

Conform unor surse din piata, contactate de 1asig.ro, cel mai probabil, marfa (oile) de pe vas nu era asigurata. "Marfa nu avea asigurare CARGO pentru ca este foarte greu de gasit pe piata locala o polita pentru astfel de transport, iar extern este foarte scumpa", au spus sursele.

Totusi, potrivit surselor, nava era asigurata printr-o polita de tip Casco maritim. Pentru aceasta valoarea despagubirii este influentata de multe elemente, fiind estimata la peste un milion de euro, putand ajunge chiar la 2 milioane de euro, in functie de avarii, ce inseamna sa fie pusa in circulatie, cat timp va sta rasturnata etc.

Oile evacuate de pe nava esuata sunt depozitate temporar din zona portuara Midia in tarcuri special amenajate, unde medicii veterinari le examineaza clinic, le administreaza vitamine, furaje si apa, iar in momentul in care isi revin sunt transportate la ferma de provenienta din satul Nuntasi.

Autoritatile au declansat si o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat.

1.062 accesari