1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EXCLUSIV: Topul primilor 50 de ...

EXCLUSIV: Topul primilor 50 de brokeri de asigurare, in S1 2022

Companiile de brokeraj au intermediat 74,41% din totalul pietei de asigurari, in primul semestru din 2022, fata de 67,45% in urma cu un an, fiind cea mai mare forta de vanzari la nivel national. XPRIMM Publications va prezinta clasamentul primilor 50 de jucatori de pe aceasta piata!

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu 51% in primul semestru din 2022 comparativ cu perioada similara a anului trecut, insumand prime intermediate in valoare de peste 6,5 miliarde de lei, potrivit raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

La sfarsitul lunii iunie 2022, figurau inregistrati in evidentele Autoritatii de Supraveghere Financiara un numar de 272 de brokeri de asigurare si/sau reasigurare autorizati, din care: 267 societati active, 3 societati cu activitatea suspendata si 2 societati cu activitatea interzisa temporar.

XPRIMM Publications a obtinut de la ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara clasamentul primilor 50 de brokeri pentru primele sase luni din 2022.

Astfel, topul este condus in continuare de SAFETY Broker, cu o cota de piata de 8,52%, urmat de DESTINE Broker (7,26%), INTER Broker (6,58%), TRANSILVANIA Broker (6,42%), MARSH Broker (5,99%), DAW Management (4,54%) si CAMPION Broker (4,43%). Aceste prime sapte pozitii au ramas neschimbate fata de T1 2022.

Pe locul 8, UNICREDIT Insurance Broker (2,57%) a urcat o pozitie fata de trimestrul trecut, in timp ce MILLENIUM Insurance Broker (2,37%) a coborat un loc. Pe ultima pozitie din Top 10 se mentine PORSCHE Broker (1,99%).

Locurile urmatoare sunt ocupate de: RENOMIA - SRBA Insurance Broker, EXA Broker, AON Romania Broker, MAXYGO Broker, ASIGEST Broker, GLOBASIG Broker, AMSTERDAM Broker, OTTO Broker, TRUST Brokers si OVB Allfinanz Romania.

Pozitiile 21-30 in clasament sunt detinute de: IDEA Broker, WILLIS Towers Watson Romania, RCI Broker, QUARTZ - Asig Broker, PROFESSIONAL Broker, D&CA Insurance Broker, DEXASIG Broker, STAR Broker, ASICONS Broker si MERCEDES - BENZ Insurance Broker.

Pe urmatoarele locuri se afla ASKO Assekuranz Broker, DOMAS Insurance Broker, PINT.RO Broker, CONSULTANT AA Broker, EXPERT Broker, IMPULS Broker, VECTOR Broker, RAIFFEISEN Broker, ENERGO Broker si ROM Insurance Broker.

Top 50 este completat de jucatorii: OXYGEN Express Broker, PROXIMUS Broker, AUST Insurance Broker, Clubul Fermierilor Romania Broker, AGRO Protector 2010 Asigurari, PRESTIGE Insurance Broker, ACTIV Asigurari, ATLANTIC Broker, PSG Insurance Broker si Leader Team Broker.

Piata de asigurari din Romania a insumat Prime Brute Subscrise (PBS) de 8,76 miliarde de lei in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 37% fata de perioada similara a anului trecut. Din total:

  • primele brute subscrise aferente asigurarilor generale (AG) sunt in valoare de circa 7,27 miliarde lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de aproximativ 1,48 miliarde lei, in crestere cu 11% comparativ cu semestrul I 2021.
CITITI PE ACEEASI TEMA:
TOP brokeri pe clase de asigurari generale, in S1 2022!
TOP brokeri pe clase de asigurari de viata, in S1 2022!
Harta asigurarilor in prima jumatate a anului 2022!
Topul Asiguratorilor in functie de daunele platite in S1 2022!