1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EXCLUSIV: Topul brokerilor de asigurare dupa primele sase luni

375 mil. EUR este valoarea primelor intermediate realizata de companiile de brokeraj din Romania in primul semestru al anului in curs. Cifra este cu 9,5% mai mare, raportata la S1/2011, cand acelasi indicator a totalizat 343 mil. EUR. Prin raportarea primelor intermediate la primele brute subscrise de asiguratori rezulta ca, in prima jumatate a anului in curs, brokerii au generat aproape 40% din volumul total pietei de asigurari, o pondere usor mai mare fata de cea din S1/2011 (circa 36%). 

Potrivit rezultatelor centralizate de INSURANCE Profile de la 80 companii de brokeraj in asigurari (reprezentand 62% din piata), topul companiilor de profil indica pe prima pozitie MARSH Broker, care controleaza, cu un volum de prime intermediate estimat la 25 mil. EUR, 6,6% din totalul pietei. PORSCHE Broker s-a situat pe pozitia a doua (5,5% cota de piata), urmat indeaproape de UNICREDIT Insurance Broker (5%). 
Top 5 este completat de SAFETY Broker si DESTINE Broker.

Primele zece companii de brokeraj din Romania au realizat mai bine de o treime din intreaga piata (35,6%).



Rezultatele complete ale pietei de brokeraj in asigurari le veti putea citi in urmatorul numar al INSURANCE Profile care va aparea saptamana viitoare.