1asig.ro
1asig.ro

EXCLUSIV: Topul brokerilor de asigurare dupa primele sase luni

5 min. / 1.540 cuvinte
375 mil. EUR este valoarea primelor intermediate realizata de companiile de brokeraj din Romania in primul semestru al anului in curs. Cifra este cu 9,5% mai mare, raportata la S1/2011, cand acelasi indicator a totalizat 343 mil. EUR. Prin raportarea primelor intermediate la primele brute subscrise de asiguratori rezulta ca, in prima jumatate a anului in curs, brokerii au generat aproape 40% din volumul total pietei de asigurari, o pondere usor mai mare fata de cea din S1/2011 (circa 36%). 

Potrivit rezultatelor centralizate de INSURANCE Profile de la 80 companii de brokeraj in asigurari (reprezentand 62% din piata), topul companiilor de profil indica pe prima pozitie MARSH Broker, care controleaza, cu un volum de prime intermediate estimat la 25 mil. EUR, 6,6% din totalul pietei. PORSCHE Broker s-a situat pe pozitia a doua (5,5% cota de piata), urmat indeaproape de UNICREDIT Insurance Broker (5%). 
Top 5 este completat de SAFETY Broker si DESTINE Broker.

Primele zece companii de brokeraj din Romania au realizat mai bine de o treime din intreaga piata (35,6%).Rezultatele complete ale pietei de brokeraj in asigurari le veti putea citi in urmatorul numar al INSURANCE Profile care va aparea saptamana viitoare.

7.612 accesari