1asig.ro
1asig.ro

EXCLUSIV: Topul asiguratorilor RCA. Primii cinci jucatori detin 70% din piata

5 min. / 1.540 cuvinte
Asigurarile auto RCA au ramas cea mai importanta clasa din piata de asigurari, dupa primele noua luni ale anului. Ponderea acestora in totalul pietei s-a cifrat la 29,2% - echivalentul a 415,4 mil. EUR (cu peste 14% mai mult decat in ianuarie-septembrie 2012), arata datele centralizate de INSURANCE Profile. Cresterea a fost sustinuta de primii cinci jucatori, acestia detinand 70% din totalul pietei, valoarea cumulata a subscrierilor acestora ajungand la circa 291 mil. EUR (cu 28,4% mai mult).

In acelasi timp, valoarea totala a daunelor platite de asiguratori a fost de 325,4 mil. EUR, in crestere cu 20 mil. EUR in valoare absoluta fata de 3T/2012, in vreme ce primele cedate in reasigurare s-au cifrat la 121,5 mil. EUR - echivalentul a 29% din totalul subscrierilor.

Topul companiilor de asigurari este condus de EUROINS Romania - subscrieri de circa 81 mil. EUR (in crestere cu 21% fata de septembrie 2012) - echivalentul unei cote de piata de 19,5%. Potrivit unui comunicat de presa remis de grupul bulgar, la nivel consolidat "rata de crestere a subsidiarei din Romania ar fi putut fi mai mare, daca nu ar fi existat interdictia de a vinde RCA timp de 3 saptamani la care a fost supusa de catre autoritatea de supraveghere. In prezent insa, subscrierile EUROINS Romania au revenit deja la nivelurile anterioare".A doua pozitie a fost ocupata de CARPATICA Asig, care si-a majorat afacerile pe acest segment cu circa 70% pana la 69,3 mil. EUR (dupa ce, cu un an inainte, se clasa pe a patra pozitie), in vreme ce al treilea loc a revenit ASTRA Asigurari - 16,2% cota de respectiv subscrieri de 67,2 mil. EUR (cu 3% mai mult decat in 3T 2012).Rezultatele preliminare inregistrate de piata nationala a asigurarilor aferente perioadei ianuarie-septembrie 2013 le veti putea citi in premiera in Numarul 4/2013 al INSURANCE Profile, care se va lansa la jumatatea lunii decembrie a.c.

Pana atunci, va invitam sa accesati www.insuranceprofile.ro, sectiunea INSURANCE PROFILE INTERACTIV - aplicatia care permite crearea de rapoarte personalizate care contin rezultatele financiare ale companiilor de asigurari si brokeraj in asigurari din Romania (n. red.: doar cele care au furnizat date), structurate si ierarhizate pe clase de asigurare aferente fiecarui trimestru, incepand cu anul 2008 pana in prezent.

8.378 accesari