1asig.ro
1asig.ro
EUROLIFE FFH a raportat cresteri ...

EUROLIFE FFH a raportat cresteri pe majoritatea segmentelor de business, cu exceptia asigurarilor de calatorie, in S1

5 min. / 1.540 cuvinte
Grupul EUROLIFE FFH, ce detine in Romania companiile EUROLIFE FFH Asigurari de Viata si EUROLIFE FFH Asigurari Generale, a anuntat ca a inregistrat, in primul semestru al anului 2020, o evolutie pozitiva a primelor brute subscrise generate prin atragerea de business nou, comparativ cu perioada similara din 2019. Cresterea a fost vizibila pe majoritatea segmentelor de business, cu exceptia asigurarilor de calatorie.

PROMO

Trendul ascendent a fost raportat pe majoritatea segmentelor de business in care compania este prezenta (brokeri, bancassurance si parteneriate), cu exceptia zonei de online (asigurarea de calatorie), unde rezultatele au fost afectate de declararea starii de pandemie la nivel international.

"Rezultatele obtinute in prima jumatate a anului 2020, chiar si in contextul pandemiei, ne confirma directia strategica propusa: dezvoltarea de parteneriate sustenabile si sanatoase, atat cu brokerii si bancile, cat si cu parteneri - furnizori de servicii si experiente - prin asocieri neasteptate. La toate acestea, adaugam inovatia digitala, zona in care am facut pasi importanti prin lansarea recenta a primei aplicatii de mobile de pe plan local. E un inceput, dar este in linie cu obiectivul strategic - acela de a face diferenta pentru clientii nostri", a declarat Anita NITULESCU (foto), CEO, EUROLIFE FFH.

Astfel, la nivelul canalului de brokeri, in primul semestru din 2020, primele brute subscrise au crescut cu 149% pe segmentul asigurarilor de viata. In topul vanzarilor pentru persoane fizice au fost asigurarile traditionale si asigurarile atasate creditelor, in timp ce pe segmentul corporate, companiile au manifestat un interes crescut pentru protectia vietii angajatilor, optand pentru asigurarea care imbina beneficiile unei asigurari de sanatate cu protectia unei asigurari de viata. Tendinta s-a mentinut si pe segmentul asigurarilor generale, unde apetitul companiilor pentru asigurarea de sanatate s-a reflectat direct in volumul de prime subscrise in primele 6 luni ale anului. De asemenea, solicitarile venite din zona asigurarilor facultative de locuinta (individuale si atasate creditelor ipotecare) au contribuit la un avans cu 97% a primelor totale subscrise pe acest segment de business in S1 2020 vs S1 2019.

Primele brute subscrise s-au mentinut in crestere si pe segmentul de bancassurance, asigurarile de viata atingand un nivel al primelor cu 295% mai mare vs H1 2019. Acest avans a fost generat cu precadere de politele de asigurare atasate creditelor. In ceea ce priveste asigurarile generale, politele de imobil atasate creditelor ipotecare si cele pentru intreprinderile mici si mijlocii au contribuit la o majorare cu 97% a primelor subscrise in S1 2020 comparativ cu S1 2019.

Un segment nou de business, acela al micro-asigurarilor lansate in parteneriat cu alte companii de servicii prezente in piata, a avut de asemenea o evolutie peste asteptari. Astfel, prima asigurare de bilete disponibila pe piata locala prin intermediul platformei www.bilete.ro a raportat in primele 6 luni ale anului prime brute subscrise mai mare cu 61% fata de perioada similara a anului trecut, clientii optand astfel pentru beneficiul recuperarii integrale a sumei platite in cazul neparticiparii la eveniment din motive neprevazute.

In paralel, o scadere de 44% fata de primul semestru din 2019 a fost inregistrata pentru vanzarile online, respectiv asigurarea de calatorie.

EUROLIFE FFH include companiile EUROLIFE FFH Asigurari de Viata si EUROLIFE FFH Asigurari Generale, fiind o subsidiara a EUROLIFE FFH Insurance Group - care face parte din FAIRFAX Financial Holdings Limited.
609 accesari