1asig.ro
1asig.ro
EUROINS Romania: Subscrieri de ...

EUROINS Romania: Subscrieri de circa un miliard de lei in primele 9 luni din 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
EUROINS Romania a inregistrat, in primele noua luni din 2020, prime brute subscrise in valoare de 402 milioane de leva (circa 1 miliard de lei), in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent (386 milioane BGN), conform rezultatelor publicate pe site-ul EUROHOLD, holdingul bulgar care detine EUROINS Insurance Group - actionarul majoritar al subsidiarei din Romania.

PROMO
Cresterea totala se datoreaza in principal avansului de pe segmentul RCA de peste 5,5%, precizeaza grupul bulgar.

Compania a raportat pentru T3 2020 o pierdere de 11,7 milioane BGN inainte de impozitare, comparativ cu un profit de 4,7 milioane BGN pentru perioada similara din 2019. "Principalul motiv al pierderii raportate a fost cresterea rezervelor tehnice ale companiei datorita utilizarii unei noi metodologii in calculul acestora pentru a indeplini cerintele impuse de autoritatile locale de reglementare", se arata in raport.

EUROINS Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurari care opereaza in regiunea CEE/SEE/CIS. Grupul cu sediul central in Bulgaria opereaza in noua tari europene si desine subsidiare de asigurari in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina si Georgia. EIG opereaza de asemenea in Grecia si Rusia si detine o companie de asigurari de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are peste 2,5 milioane de clienti si peste 3.000 de angajati. EIG este o subsidiara a Eurohold Bulgaria, listat la bursele din Sofia si Varsovia si activand in operatiuni de asigurari, leasing, vanzari auto, management de active si investitii.

Curs folosit: 2,49 lei/BGN

2.337 accesari