1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EUROINS Romania: Numarul petitiilor a scazut cu 82% in trimestrul doi

EUROINS Romania a raportat o scadere cu 82% a numarului de petitii in al doilea trimestru din 2015 fata de perioada similara a anului 2014, respectiv o diminuare de la 1.393 de petitii in perioada aprilie-iunie 2014 la 254 de petitii in T2 2015, a anuntat compania printr-un comunicat de presa.



De asemenea, EUROINS Romania anunta ca a imbunatatit procentajul de petitii intemeiate din total petitii in ultimele 12 luni. Potrivit societatii, incepand din aprilie 2015, numarul de petitii intemeiate a fost in mod constant mai mic decat numarul neintemeiate. Din totalul de 254 de reclamatii, un numar de 114 de petitii au fost intemeiate, iar 140 au fost neintemeiate.



In consecinta, numarul de petitii in scadere a condus la un raport foarte mic intre numarul de polite de asigurare si cel al petitiilor, potrivit companiei. In acest caz, numarul reclamatiilor intemeiate reprezentatu, in al doilea trimestru, 0,017% din totalul politelor.



Oficialii EUROINS Romania sustin ca in ultimele luni a scazut rata frecventei daunei cu 41%, respectiv a valorii medii a daunei cu 20%, ca efecte ale implementarii unei strategii bazate pe segmentarea mai detaliata si mai corecta a portofoliului, identificarea cu mai mare acuratete a factorilor de risc, precum si introducerea de noi indici de rating bazati pe factori de risc semnificativi din punct de vedere statistic si, nu in ultimul rand, cresterea fata de anul trecut cu 50% a numarului de service-uri auto, la aproape 300 in toata tara, cu care societatea are acorduri de decontare directa.

"Pe langa evolutia portofoliului si a bazei de clienti, EUROINS Romania a adus la capitalul social suma de 100 de milioane de lei s-a angajat sa aduca inca 200 de milioane de lei, marire care asteapta aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor, care va avea loc in octombrie 2015. Cresterile actuale si viitoare ale capitalului, impreuna cu celelalte masuri de management, permit EUROINS Romania sa indeplineasca criteriile Solvency II", se arata in comunicat.

EUROINS Insurance Group, principalul actionar al EUROINS Romania, a achizitionat luna trecuta operatiunile din Grecia ale Credit Agricole Life, una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din Grecia. Tranzactia va fi finalizata la sfarsitul anulului.