1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

EUROINS: Cele mai multe solicitari de asigurari de locuinte vin in perioada iulie-august

Conform unei analize a portofoliului propriu realizata de EUROINS Romania, cele mai multe solicitari de asigurari de locuinte sunt primite de catre companie in ultimele doua luni de vara (perioada iulie-august), au precizat reprezentantii asiguratorului pentru 1asig.ro.

De asemenea, riscuri precum "cutremur, inundatii, alunecari de teren (riscuri PAD) plus incendiu, trasnet, explozie, fenomene atmosferice, avarii accidentale ale instalatiilor de apa si furt" sunt printre principalele riscuri pe care le doresc romanii acoperite prin politele lor de asigurare a locuintei, au adaugat reprezentantii EUROINS.

In ceea ce priveste suma medie pe care o cheltuiesc clientii pentru o asigurare facultativa de locuinta, conform analizei portofoliul companiei pe acest segment, "este de 20-25 EUR in plus fata de polita obligatorie PAD", au precizat reprezentantii asiguratorului.

Educatia reprezinta un aspect important cand vine vorba de achizitia unor astfel de produse financiare: conform datelor companiei, "cumparatorii de asigurare de locuinta sunt, cu precadere, din nivelul de educatie mediu si peste mediu".

EUROINS sustine educatia financiara a romanilor, compania alaturandu-se, in acest an, campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", in calitate de Partener.

Desfasurat de PAID Romania, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si RFI Romania, proiectul are ca obiective cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta, precum si informarea acestora cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta. In acest an, insa, demersul merge mai departe, oferind, pe langa elemente de baza privind protectia financiara, si informatii esentiale de protectie personala. Astfel, in premiera, campania aduce in prim plan o serie de recomandari si sfaturi de comportament in cazul unui cutremur.

Mai multe detalii sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro si pe Facebook/AsiguraTe.