1asig.ro
1asig.ro
EUROHOLD, proprietarul EUROINS, ...

EUROHOLD, proprietarul EUROINS, intentioneaza sa stranga pana la 100 mil. euro prin emiterea de noi actiuni pe bursa

5 min. / 1.540 cuvinte
Grupul EUROHOLD Bulgaria, proprietarul EUROINS Romania, intentioneaza sa isi mareasca capitalul de lucru prin emiterea de noi actiuni la Bursa de Valori Bulgara, ceea ce va permite companiei obtinerea de fonduri de pana la 100 de milioane de euro, bani care urmeaza sa fie folositi in dezvoltarea activitatii pe piata asigurarilor si energiei.

PROMO


EUROHOLD va oferi pentru subscriere mai mult de 79 de milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala si un pret de 2,5 lei (1 bgn) si 6,25 lei (2,50 bgn). Oferta publica va fi considerata reusita daca cel putin 40% din noile actiuni (31,6 milioane de actiuni) sunt subscrise si achitate.

Euro-Finance AD va fi intermediarul de investitii in ceea ce priveste plasarea noilor actiuni.

"Fondurile stranse vor fi utilizate pentru finantarea achizitiei filialelor CEZ Group din Bulgaria si pentru a investi in dezvoltarea celor doua afaceri principale ale grupului - energie si asigurari", a declarat Vasil STEFANOV, Directorul de Dezvoltare al EUROHOLD.

Principalii actionari ai EUROHOLD, inclusiv cei majoritari - Starcom Holding AD, isi confirma participarea la viitoarea majorare de capital. In cazul in care sunt necesare fonduri proprii pentru finalizarea tranzactiei cu CEZ Group inainte de finalizarea procedurii pentru majorarea de capital a detinerii, principalii actionari ai EUROHOLD sunt pregatiti sa furnizeze imediat aceste fonduri. Propunerea de emitere a noilor actiuni va fi votata la o adunare generala extraordinara a actionarilor din data de 10 aprilie.

La inceputul acestui an, EUROHOLD a primit ultimele aprobari pentru preluarea a sapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrica - CEZ Distribution Bulgaria si cel mai mare furnizor de energie electrica - CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din actiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrica din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria. CEZ este cel mai mare furnizor si distribuitor de energie electrica din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienti. In 2019, CEZ Bulgaria a inregistrat venituri si active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajati in Bulgaria.

EUROHOLD Bulgaria este un grup de afaceri independent lider in regiunea CEE / SEE / CSI si cel mai mare holding public din Bulgaria - din punct de vedere al veniturilori. Acesta opereaza in domeniul asigurarilor, leasingului, vanzarilor de masini, gestionarii activelor si serviciilor de investitii. EUROHOLD listat la BVB si WSE. Detine EUROINS Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente din regiune, care opereaza in 11 tari si detine filiale in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia si Belarus.

1.182 accesari