1asig.ro
1asig.ro
EUROHOLD, proprietarul EUROINS, ...

EUROHOLD, proprietarul EUROINS, atrage un nou actionar

5 min. / 1.540 cuvinte
EUROHOLD, compania mama a EUROINS, si-a asigurat un angajament de finantare de 31 milioane de dolari (26 milioane de euro) de la Global Emerging Markets Group (GEM), care va devini actionar al EUROINS, dar si a celorlalte activitati ale grupului EUROHOLD din regiunea Europei de Sud-Est si Europa Centrala.

PROMO


Cele doua parti au semnat deja un prim acord.

GEM va asigura finantarea din capitaluri proprii in schimbul unei cote din actiunile grupului UROHOLD. Fondurile urmeaza sa fie folosite pentru achizitia grupului CEZ in Bulgaria, dar si pentru investitii in dezvoltarea operatiunilor din piata de asigurare - prin activitatea Euroins. Pe termen lung, UROHOLD urmareste sa devina unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare si de utilitati din Europa Centrala si Europa de Sud-Est.

GEM, cu o valoare estimata de 3,4 miliarde dolari, are aproape 30 de ani de experienta in investitii in intreaga lume, iar pana acum a finalizat peste 400 de tranzactii in peste 70 de tari din intreaga lume.

"Ne bucuram ca un investitor global de capital privat, precum GEM, a decis sa ni se alature, sa investeasca in holdingul nostru si sa sprijine strategia noastra de investitii. Acordul cu GEM este un semn clar de incredere in managementul si dezvoltarea companiei noastre", a declarat Vasil STEFANOV, Directorul de Dezvoltare al EUROHOLD.

La inceputul acestui an, EUROHOLD a primit ultimele aprobari pentru preluarea a sapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrica - CEZ Distribution Bulgaria si cel mai mare furnizor de energie electrica - CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din actiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrica din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria. CEZ este cel mai mare furnizor si distribuitor de energie electrica din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienti. In 2019, CEZ Bulgaria a inregistrat venituri si active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajati in Bulgaria.

GEM a fost fondata in 1991 si este un grup de investitii de 3,4 miliarde de dolari, care gestioneaza un set divers de investitii axate pe pietele emergente din intreaga lume. GEM a finalizat peste 400 de tranzactii in 70 de tari de pe 5 continente. GEM Are birouri in New York, Los Angeles, Nassau (Bahamas) si Paris.

EUROHOLD Bulgaria opereaza in domeniul asigurarilor, leasingului, vanzarilor de masini, gestionarii activelor si serviciilor de investitii. Eurohold listat la BVB si WSE. Detine Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care opereaza in 11 tari si detine filiale in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia si Belarus. EIG opereaza si in Grecia si Polonia si are operatiuni de asigurare de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are mai mult de 4 milioane de clienti si peste 3000 de angajati.

1.666 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO