1asig.ro
1asig.ro

ERGO a finalizat achizitia CREDIT EUROPE Asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
Toate actiunile CREDIT EUROPE Asigurari-Reasigurari sunt detinute acum de ERGO Austria International AG si ERGO Versicherung AG, tranzactia fiind finalizata dupa primirea aprobarii finale de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) pe 19 iulie 2016.

Partile au agreat ca pretul de achizitie sa nu fie dezvaluit. Procesul de aprobare a tranzactiei a inceput in decembrie 2015.

"Aceasta achizitie asigura prezenta completa a grupului ERGO pe piata asigurarilor de viata si generale din Romania", a precizat ERGO intr-un comunicat.

Compania va functiona sub brandul ERGO dupa ce procesul de rebranding va fi finalizat. Toate politele de asigurare vor ramane in vigoare si vor trece sub brandul ERGO cu toate drepturile si obligatiile nemodificate.

CREDIT EUROPE Asigurari, companie cu sediul in Bucuresti, detine un portofoliu de asigurari generale care include in principal polite de cladiri/locuinte si bunuri continute, Casco, de accidente a persoanelor, de asistenta medicala in strainatate si de raspundere civila. In 2015, compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 9,1 milioane euro, situandu-se, astfel, pe locul 16 in topul companiilor de asigurari generale din Romania, in functie de volumul de prime brute subscrise.

Grupul ERGO este prezent pe piata romaneasca de asigurari din anul 2010, prin compania de asigurari de viata ERGO Asigurari de Viata. In portofoliul sau sunt prezente atat asigurari de viata traditionale, cat si asigurari de tip unit linked, index linked, accidente de persoane si de sanatate.

ERGO Asigurari de Viata s-a situat pe locul 9 pe piata asigurarilor de viata, cu un volum de prime brute subscrise in anul 2015 de peste 10 milioane euro.

"Strategia ERGO pe termen lung in Romania este de a se situa printre jucatorii de top din piata de profil, in baza unei cresteri profitabile atat pe segmental asigurarilor de viata, cat si al asigurarilor generale", se mai arata in comunicat, fiind luata in considerare si intrarea pe piata asigurarilor RCA.

"Aceasta achizitie diversifica in mod semnificativ portofoliul de produse de asigurare oferit de ERGO in Romania si extinde, astfel, posibilitatile de ofertare catre clientii nostri a unui pachet complet de servicii de asigurare. Odata cu achizitionarea CEA, ne largim reteaua de parteneri in asigurari si deschidem noi oportunitati pentru a continua dezvoltarea profitabila a acesteia", a declarat Thomas SCHOLLKOPF, Presedintele Consiliului de Administratie al ERGO Austria International AG. "Aceasta tranzactie reprezinta o dovada a angajamentului asumat de catre ERGO fata de sectorul financiar din Romania, precum si fata de clientii si partenerii nostri, deopotriva", a adaugat el.

"Astazi deschidem un nou si captivant capitol din istoria companiei noastre, axat pe dezideratul de a intelege mai bine clientii si de a fi inovativi in afaceri, cu scopul de a merge inainte si de a creste impreuna cu partenerii si clientii nostri", a declarat Mesut YETISKUL, Director General, CREDIT EUROPE Asigurari.

"Vom avea o prezenta completa pe piata asigurarilor de viata si generale, ceea ce ne asigura competitivitatea pe toate liniile de business, raspunzand in totalitate nevoilor partenerilor si clientilor nostri. Asteptam cu nerabdare sa ne unim fortele cu colegii de la compania de asigurari generale, pentru a crea o prezenta ERGO puternica pe piata romaneasca de asigurari", a declarat Mihai POPESCU, CEO, ERGO Asigurari de Viata.

3.785 accesari