1asig.ro
1asig.ro

Doua grupari siciliene specializate in frauda in asigurari, destructurate de politistii italieni

5 min. / 1.540 cuvinte
Politia italiana a destructurat doua grupuri infractionale specializate in frauda in asigurari, arata cotidianul britanic The Telegraph, in editia online. Potrivit autoritatilor italiene, infractorii sicilieni zdrobeau oasele victimelor cu ajutorul unor greutati asemanatoare celor folosite in salile de body-building si inscenau diverse accidente pentru a frauda companiile de asigurari.

PROMO


Astfel, potrivit cotidianului The Telegraph, 11 persoane din Palermo au fost arestate, printre acestea regasindu-se si o asistenta. Autoritatile italiene sustin ca aceasta era responsabila cu procurarea calmantelor folosite de cele doua grupari infractionale siciliene pentru a usura durerea suportata de victime atunci cand acestea erau torturate.

Un purtator de cuvant al Politiei din Palermo a declarat, pentru AFP, ca gruparile isi alegeau victimele din randul dependentilor de droguri si/sau alcool, dar si din randul celor cu grave probleme financiare. "Modul de a actiona folosit de infractori, zdrobirea oaselor cu ajutorul unor discuri de fonta similare celor folosite in body-building, era de o cruzime deosebita", se arata intr-o declaratie a Politiei din Palermo.

Autoritatile italiene au explicat modul de operare folosit de cele doua grupari: odata torturate, victimele erau duse la periferia orasului Palermo si asezate cu grija langa autoturisme serios avariate. Astfel, erau inscenate diverse accidente rutiere, semnalate autoritatilor de asa-zisi martori, complici de-ai infractorilor, in incercarea de a frauda diverse companii de asigurari.

Mai mult decat atat, arata politistii italieni, victimele erau atrase in aceasta schema cu promisiunea unui comision de 30% din totalul primei de asigurare - in unele cazuri, primele de asigurare ajungeau si la 150.000 de euro -, in functie de gravitatea ranilor. De asemenea, mai arata politistii, victimele puteau alege ce oase sa le fie zdrobite si, astfel, si "recompensa" financiara "potrivita".

De cele mai multe ori, insa, victimele - care, in urma ranilor suferite, ajungeau sa fie tintuite in scaune cu rotile sau erau nevoite sa se foloseasca de carje pentru o perioada indelungata -, se alegeau doar cu sume cuprinse intre 50-100 de euro. Uneori, victimele nu primeau nici macar atat, primele de asigurare fiind incasate integral de catre infractorii sicilieni.

Citand autoritatile italiene, cotidianul britanic The Telegraph arata ca, in ianuarie 2017, una dintre cele doua grupari a convins un tunisian sa accepte sa-i fie zdrobite nu mai putin de sase oase. Ranile au fost fatale, tunisianul decedand la scurt timp. In ciuda mortii acestuia, infractorii nu s-au oprit, ci au inscenat un accident rutier "cu morti", pentru a incasa fraudulos prima de asigurare.

750 accesari