1asig.ro
1asig.ro
Dorel DUTA: Tendinta de crestere a ...

Dorel DUTA: Tendinta de crestere a pietei de brokeraj in asigurari se va mentine in 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
"La fel ca si anul precedent, 2019 a fost unul aflat sub presiunea modificarilor legislative. In contextul noilor reglementari, cel putin in piata de brokeraj de asigurare, accentul a continuat sa fie pus pe eficientizarea proceselor operationale", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

PROMO


El anticipeaza ca tendinta de crestere a gradului de intermediere de anul trecut va fi pastrata si in 2020.

In 2019, una din marile preocupari din piata a fost alinierea la cerintele legislative privind pregatirea profesionala. "Noile cerinte legislative privind pregatirea profesionala vor contribui, la un plus de imagine si de credibilitate a pietei. Cred ca aceste reglementari vor aduce un plus atat pentru noi, ca piata, cat mai ales pentru clienti", a afirmat Dorel DUTA.

Cititi aici intregul interviu acordat de Dorel DUTA. Materialul a fost publicat si in Editia speciala a Revistei PRIMM - Asigurari & Pensii din decembrie 2019. Click aici pentru download!

Valoarea primelor intermediate de brokeri a crescut, in primele 9 luni din 2019, cu peste 12% fata de perioada similara a anului trecut, pana la aproape 5,3 miliarde de lei, reprezentand 65% din totalul pietei locale de asigurari, conform raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

683 accesari