1asig.ro
1asig.ro

Doar o reducere permanenta a cerintelor de capital le-ar permite asiguratorilor sa contribuie in continuare la economia europeana

5 min. / 1.540 cuvinte

In urma publicarii propunerilor Comisiei Europene pentru revizuirea Solvency II, Olav JONES - Deputy Director General, Insurance Europe -, a declarat: "Salutam recunoasterea de catre Comisia Europeana a necesitatii unei reduceri globale a cerintelor de capital ale asiguratorilor. Cu toate acestea, numai o reducere semnificativa si permanenta a capitalului le-ar permite asiguratorilor sa isi majoreze contributia la finantarea redresarii si la sprijinirea initiativei Green Deal si a Uniunii Pietelor de Capital ale UE."

PROMO


"Iar asta, intrucat asiguratorii trebuie sa aiba o viziune pe termen lung in strategia lor si deciziile lor de investitii. In plus, o reducere semnificativa si permanenta a capitalului ar permite industriei noastre sa isi recapete competitivitatea internationala. Aceasta reducere de capital poate fi realizata mentinand, in acelasi timp, niveluri foarte ridicate de protectie pentru detinatorii europeni de polite."

"Masurile pe care Comisia Europeana le-a luat in ceea ce priveste proportionalitatea par pozitive. Cu toate acestea, exista ingrijorari legate de faptul ca propunerile Comisiei Europene privind noile cerinte de raportare si de grup includ elemente care ar creste in mod inutil costurile si complexitatea. Exista, de asemenea, propuneri semnificative referitoare la redresare si rezolutie, iar noi le vom analiza cu atentie, pentru a evalua masura in care aceste propuneri sunt necesare si sunt aliniate la standardele convenite la nivel international."

"Vom continua sa evaluam setul extins de propuneri ale Comisiei Europene. Cu toate acestea, impactul global va deveni clar doar atunci cand Comisia Europeana isi va clarifica planurile pentru Nivelul 2."

 

989 accesari