1asig.ro
1asig.ro

Discutii la nivel european privind masurile luate de asiguratori pentru a atenua impactul COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
Andreas BRANDSTETTER, Presedintele Insurance Europe - federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor, a participat la o intalnire gazduita de Vicepresedintele executiv al Comisiei Europene, Valdis DOMBROVSKIS, pentru a discuta despre masurile luate de catre asiguratori si alti jucatori ai sectorului financiar pentru a atenua impactul COVID-19 atat asupra consumatorilor, cat si asupra companiilor.

PROMO


"Discutiile ofera o oportunitate buna de a intelege mai bine impactul pe care COVID-19 l-a avut asupra clientilor si companiilor, precum si a ceea ce a facut sectorul financiar pentru a face fata in aceasta perioada si masurile pe care le-a luat pentru a sprijini clientii si societatea in general", a declarat Andreas BRANDSTETTER.

"Sectorul asigurarilor a continuat sa-si serveasca clientii si sa-si mentina operatiunile pe parcursul crizei, facand in acelasi timp tot ce ii sta in putinta pentru a-si proteja clientii si angajatii. Desi criza are un impact semnificativ asupra creantelor asiguratorilor, a investitiilor si a fluxurilor, o buna gestionare a riscurilor si a capitalului a facut ca industria noastra sa ramana puternica si robusta", a adaugat el.

"Prioritatea noastra esentiala ramane, ca intotdeauna, sa ne respectam promisiunile fata de clienti, astfel incat cererile de despagubire sa fie platite. Acest lucru necesita o gestionare prudenta a capitalului nostru, in special in perioadele de turbulente economice", a precizat Presedintele Insurance Europe.

Cu toate acestea, spune Andreas BRANDSTETTER, asiguratorii au mers mult mai departe decat sa-si respecte promisiunile contractuale. "In primul rand, au actionat in mod echitabil fata de clienti si au luat masuri care sa-i ajute sa faca fata restrictiilor si problemelor create de criza. In al doilea rand, asiguratorii au initiat campanii solidaritate, cum ar fi doantii, furnizarea de resurse si expertiza".


El a mai aratat ca, in timp ce actuala atentie se concentreaza in mod clar asupra gestionarii crizei, industria de asigurari a inceput sa priveasca in viitor pentru a analiza daca si cum, lucrand intr-un parteneriat public-privat, riscurile pandemice pot fi acoperite in viitor si cum pot contribui asiguratorii la o redresare ecologica.

Amintim ca industria de asigurari din Romania a adoptat, in aceasta primavara, in ritm accelerat, o serie de masuri speciale, fara precedent, pentru a-si proteja atat clientii, cat si angajatii de riscul infectarii cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), asigurand, in acelasi timp, continuitatea operatiunilor curente in deplina siguranta.

Printre acestea, se numara existenta unui plan de actiune, dotarea cu substante antibacteriene si dezinfectanti, posibilitatea de a lucra de acasa si de a tine legatura online cu consumatorii, precum si incurajarea platilor online.

Un material mai amplu privind aceste masuri puteti citi in Editia Speciala a Revistei PRIMM Asigurari & Pensii (click pentru vizualizare), lansata in luna mai a.c.

428 accesari