1asig.ro
1asig.ro

Despre securitatea cibernetica, la Conferinta Cyberthreats & Cybersecurity Day

5 min. / 1.540 cuvinte
Institutul Bancar Roman (IBR) si certSIGN organizeaza, pe 6 noiembrie a.c., editia din 2019 a conferintei Cyberthreats & Cybersecurity, care reuneste, de cinci ani, intr-un eveniment unic pe piata din Romania, doua evenimente de referinta in domeniul securitatii cibernetice: conferinta CYBERTHREATS si conferinta CYBERSECURITY DAY.

In contextul interesului tot mai mare acordat securitatii informatice de catre autoritatile de reglementare, organismele de elaborare a politicilor relevante, precum si de catre institutiile financiare, evenimentul isi propune cresterea gradului de constientizare privind securitatea cibernetica, precum si furnizarea de solutii pentru prevenirea si gestionarea riscului cibernetic.

CYBERTHREATS & CyberSecurity Day Conference 2019 a fost inclusa in programul ENISA  (European Network and Information Security Agency), facand parte din evenimentele internationale de profil organizate cu ocazia European Cyber Security Month (ECSM).

Printre temele de discutie propuse se numara: Impactul actualizarii cadrului legislativ asupra pietei securitatii cibernetice: Directiva NIS/ Legea nr. 362/2018 si Regulamentul UE nr. 881/2019 - Cybersecurity Act; Provocari tehnologice - cybersecurity awareness si raportarea incidentelor de securitate, protectia echipamentelor mobile; European Cybersecurity Challenge: locul 1 pentru Romania. Vom fi mai siguri in viitor?, etc.

In cadrul conferintei vor sustine alocutiuni si prezentari experti de top in domeniul financiar-bancar, al securitatii cibernetice din institutii nationale si guvernamentale de profil, precum si companii specializate in securitate cibernetica: Anton ROG, Director Centrul National Cyberint, Serviciul Roman de Informatii; Ruxandra AVRAM, Director Directia monitorizare a Infrastructurilor pietei financiare si a platilor, Banca Nationala a Romaniei; Rodica TUCHILA, Director Executiv, Asociatia Romana a Bancilor; Mihai ROTARIU, PR & Social Media Coordinator, Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO); Eugen Valeriu POPA, Vicepresedinte, Strategikon, etc.

Participantilor li se va elibera un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 4 credite de dezvoltare profesionala continua (CPDs).

Conferinta va avea loc pe 6 noiembrie 2019, la sediul Institutului Bancar Roman, Aula "Costin MURGESCU", Intrarea A, intre orele 09:00 - 14:30. Data limita de inscriere este 5 noiembrie 2019.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cybersecurityday.ro.
959 accesari