1asig.ro
1asig.ro

Despagubirile achitate dupa taifunul Faxai au ajuns, pana in prezent, la 2,45 miliarde de dolari. Hagibis a adus, pana acum, 235.225 de cereri de despagubire

5 min. / 1.540 cuvinte
Despagubirile achitate de asiguratorii niponi dupa taifunul Faxai au ajuns, pana in momentul de fata, la 2,45 miliarde de dolari, arata Asociatia Generala a Asiguratorilor din Japonia (GIAJ - General Insurance Association of Japan), care mai spune ca numarul solicitarilor de despagubire dupa taifunul Hagibis este in continua crestere, pana in prezent fiind inregistrate 235.225 de solicitari de despagubire.

PROMO


Potrivit GIAJ, dupa taifunul Faxai, au fost acceptate pentru plata, pana la data de 5 noiembrie, 373.054 de cereri de despagubire, 354.320 dintre acestea fiind deja achitate. Cererile pentru pagubele provocate de incendiu au fost cele mai numeroase, subliniaza GIAJ, 325.380 fiind acceptate, 311.470 - deja platite, cu costuri totale de peste 2,22 miliarde de dolari.

De asemenea, au fost inregistrate si 38.564 de cereri de despagubire pentru daunele produse masinilor, valoarea totala a acestor afiind de 148 de milioane de dolari, precum si 9.110 cereri de despagubire pe segmentul casualty, cu o valoare de 81,6 milioane de dolari. Per total, pierderi de 2,8 miliarde de dolari, nivel apropiat, pentru moment, de cel al pierderilor provocate, anul trecut, de taifunul Trami.

In ceea ce priveste taifunul Hagibis, the General Insurance Association of Japan a inregistrat, pana acum, 235.225 de cereri de despagubire, insa nu a prezentat si o estimare a despagubirilor achitate. Cert este ca, din cererile de despagubire depuse de asiguratii niponi, 48.102 au vizat segmentul auto, 176.483 au fost pentru pagubele provocate de incendii, iar 10.640 - pe segmentul casualty.

Cele mai recente estimari RMS arata ca Faxai a provocat pierderi intre 5-9 miliarde de dolari, in vreme ce AIR sustine ca pierderile vor fi cuprinse intre 3-7 miliarde de dolari. GIAJ anticipa recent ca taifunul FAXAI va aduce pierderi de 2,8 miliarde de dolari doar pentru industria nipona de asigurari. Pierderile provocate de Hagibis sunt estimate la 7-11 miliarde de dolari (RMS) si 8-16 miliarde de dolari (AIR Worldwide).

Combinat, cei mai mari 3 asiguratori din Japonia - MS&AD, Sompo Japan Nipponkoa si Tokio Marine -, vor avea de platit o suma estimata la 8 miliarde de dolari dupa taifunurile Faxai si Hagibis. Presa nipona arata ca, potrivit tuturor indiciilor de pana acum, Hagibis va fi provocat cele mai mari pierderi, avand in vedere ce pierderi a anuntat GIAJ dupa taifunul Faxai.

Nu in ultimul rand, the General Insurance Association of Japan a publicat, recent, si cateva statistici dupa ploile torentiale inregistrate in octombrie. Astfel, 9.858 de cereri depuse de catre asiguratii niponi au fost acceptate pentru plata. Dintre acestea, 5.655 au fost, potrivit GIAJ, pentru daune aduse autovehiculelor, 3.909 pentru pagube provocate de incendii, alte 294 pe segmentul casualty.

500 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO