1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Delphi va testa o masina autonoma intre cele doua zone de coasta ale SUA

Delphi Automotive Plc, un furnizor de piese auto electronice, va demara pe 22 martie un experiment care se poate finaliza cu cel mai lung traseu parcurs pana acum de o masina fara sofer. Acesta se va desfasura in Statele Unite, intinzandu-se intre cele doua zone de coasta, si va implica un Audi Q5 special echipat.

SUV-ul va parcurge 5.600 km, din San Francisco pana in New York, si va pleca pe 22 martie, spune Jeff OWENS ofiter de tehnologie in cadrul Delphi. Inginerii companiei, precum si un sofer calificat, se vor afla in masina pe toata durata testului, a mai adaugat acesta. Sosirea este planuita pentru inceputul lunii aprilie, pentru a coincide cu show-ul auto de la New York.

"Vom 'castiga' mai multi kilometri de experienta decat oricine altcineva de pana acum", a sustinut OWENS, care planuieste sa participe la acest test cel putin pe o mica parte a traseului.

Constructorii de automobile se intrec in lansarea propriilor modele de masini autonome. Acestea sunt vazute ca o solutie la "blocajul" mondial anticipat ca urmare a faptului ca in urmatorii 25 de ani, 9 miliarde de oameni se vor muta in metropole. Se estimeaza ca piata tehnologiei pentru masinile autonome va creste la 42 de miliarde de dolari pana in 2025, iar masinile care se conduc singure vor reprezenta un sfert din vanzarile auto la nivel mondial pana in 2035, conform firmei Boston Consulting Group.

Asteptarile de la masinile autonome sunt ca intr-o zi acestea sa fluidizeze traficul si sa imbunatateasca siguranta pe drumuri.