1asig.ro
1asig.ro

Deloitte: Companiile apeleaza la automatizare pentru a raspunde pandemiei COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte
68% dintre liderii de business au apelat la automatizare pentru a raspunde impactului pandemiei COVID-19, noteaza un studiu Deloitte, care a analizat 441 de executivi din 29 de tari si, printre altele, subliniaza ca pandemia COVID-19 a obligat organizatiile sa regandeasca modul in care lucreaza. Astfel, precizeaza Deloitte, 73% dintre organizatiile din intreaga lume folosesc acum tehnologii de automatizare (robotics, machine learning, natural language processing), in crestere comparativ cu 2019 (58%).

PROMO


La un nivel mai amplu, numarul organizatiilor care implementeaza automatizarea la scara larga s-a triplat in 2 ani, 13% dintre respondenti precizand ca organizatiile pe care le reprezinta au implementat, in cursul anului 2020, peste 50 de automatizari, comparativ cu 8% in 2019 si cu numai 4% in 2018.

"Automatizarea a reprezentat, in timpul pandemiei, un colac de salvare pentru business-uri, permitand o crestere rapida a capacitatii de procesare, noi procese care sa sustina raspunsul, cresterea productivitatii si a preciziei, imbunatatind, in acelasi timp, experienta oferita atat clientilor, cat si angajatilor. Pe masura ce organizatiile au facut tot posibilul sa sprijine munca de acasa si sa ofere siguranta in contextul COVID-19, automatizarea a preluat aceasta tensiune pentru a asigura continuitatea afacerii. In lunile urmatoare, investitiile in tehnologii de automatizare vor continua sa apara, cu scopul direct de a consolida rezistenta organizationala", spune Justin WATSON - Partner and Leader, Deloitte Robotic & Cognitive Automation Practice.

Potrivit celui mai recent studiu Deloitte in randul celor ce ocupa, in Marea Britanie, functia de CFO (Chief Financial Officer), transformarea de business este principala prioritate pentru investitiile in business, in urmatoarele 12 luni, 65% dintre respondenti asteptandu-se la o crestere a investitiilor in imbunatatirea organizarii si a proceselor de afaceri, inclusiv automatizare, in anul urmator.

Pentru a se pregati pentru efectele disruptive pe care le va genera automatizarea in urmatorii 3 ani, liderii de business se asteapta sa fie nevoiti sa recalifice 34% din forta de munca, deoarece rolurile angajatilor se vor schimba semnificativ, ca urmare a implementarii noilor tehnologii de automatizare. Astazi, 1 din 4 angajati a observat o schimbare a rolului si a modului de lucru, dupa implementarea acestor tehnologii, in timp ce 1 din 10 angajati s-a recalificat, urmare a faptului ca rolul sau a fost afectat de automatizare. Cu toate acestea, 58% dintre organizatii, mai arata Deloitte, inca nu au calculat modul in care se schimba rolurile si sarcinile angajatilor, precum si modul in care sunt indeplinite sarcinile in acest context.

"Liderii trebuie sa tina cont de faptul ca automatizarea de succes nu se refera doar la noile tehnologii, ci la oameni. Un numar ingrijorator de lideri inca nu ia in considerare modul in care forta lor de munca va fi perturbata ca urmare a automatizarii. Intelegerea acestui lucru va avea doua avantaje. In primul rand, de a evidentia abilitatile de care angajatii au nevoie pentru a se asigura ca noile tehnologii sunt gestionate si implementate intr-un mod eficient. In al doilea rand, pentru a deschide calea pentru a schimba perceptia angajatilor despre automatizare - de la un rival, la un avantaj", arata Dupe WITHERICK - Senior Manager, Deloitte Robotic & Cognitive Automation Practice.

1.474 accesari