1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Date preliminare: Piata ...

Date preliminare: Piata asigurarilor a depasit 16,5 miliarde de lei in 2022

Primele brute subscrise de companiile locale de asigurari au insumat 16,5 miliarde de lei la finalul anului 2022, in aceasta valoare nefiind incluse subscrierile companiilor care activeaza prin FOS/FOE, potrivit datelor preliminare din piata.

Din total, primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale (fara FOS si FOE) reprezinta 13,9 miliarde de lei, iar subscrierile pe segmentul asigurarilor de viata (fara FOS si FOE) sunt in valoare de 2,65 miliarde de lei.

In 2022, companiile de asigurari au achitat indemnizatii brute de 6,2 miliarde de lei pentru contractele de asigurari generale si 1,56 miliarde de lei pentru asigurarile de viata.

Rata combinata a daunei pe asigurari generale a fost de 96% la finalul anului 2022, iar rata combinata pe clasa 10 (Rca si CMR) a coborat la 96,5%.

Pe piata RCA, valoarea totala a primelor brute subscrise (inclusiv societatile care sunt pe FOS sau FOE, adica Axeria si HD) a ajuns la 7,94 miliarde de lei, conform datelor preliminare, de la 5,95 miliarde de lei in 2021. Gasiti AICI si clasamentul jucatorilor de asigurari RCA!

La sfarsitul anului trecut, numarul contractelor RCA era de 7,1 milioane, iar numarul contractelor de asigurari de vata era de 1,4 milioane.

Acestea sunt date preliminare, iar cifrele finale vor fi publicate, cel mai probabil, in luna martie a.c., de catre ASF.