1asig.ro
1asig.ro

DallBogg are unda verde de la ASF pentru a vinde RCA in Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara a oferit un raspuns afirmativ notificarii primite din partea Comisiei de Supraveghere Financiara (FSC) din Bulgaria cu privire la solicitarea societatii DallBogg de a activa pe piata asigurarilor din Romania, in baza libertatii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services), se arata intr-un comunicat transmis luni de ASF.

PROMO


DallBogg poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), incepand cu 22 februarie 2017, cu conditia respectarii prevederilor legislatiei specifice referitoare la asigurarile de raspundere civila auto obligatorii: Legea 237/2015, OUG 54/2016 si Norma 39/2016.

DallBogg a fost infiintata in anul 2008 ca societate specializata pe domeniul asigurarilor de sanatate. Din anul 2013 firma activeaza si pe piata asigurarilor generale.

Misu NEGRITOIU, Presedintele ASF, a confirmat inca de la inceputul lunii februarie, in cadrul conferintei XPRIMM Time for Business - FORECAST 2017, ca DallBogg urmeaza sa primeasca licenta RCA.

Astfel, DallBogg devine a zecea companie autorizata de ASF sa subscrie polite RCA, alaturi de ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, ASIROM Vienna Insurance Group, CITY Insurance, EUROINS Romania, GENERALI Romania, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG Vienna Insurance Group, UNIQA Asigurari si GRAWE Romania.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

7.354 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO