1asig.ro

Cutremur de 4.0 grade, produs in Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, s-a produs joi, 19 martie 2020, in Zona Seismica Fagaras-Campulung, Dambovita, a anuntat Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

PROMO


Magnitudinea initiala de 4.2 a fost revizuita la 4.0.

Seismul a vut loc la ora 13:51:20 (ora locala a Romaniei), la adancimea de 60 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 48 km S de Brasov, 59 km NV de Ploiesti, 60 km NE de Pitesti, 106 km NV de Bucuresti, 114 km SE de Sibiu, 161 km N de Ruse, 162 km NE de Craiova, 188 km SV de Bacau, 203 km V de Braila, 209 km V de Galati.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 5,2, a avut loc pe 31 ianuarie si s-a resimtit si in Capitala.

Cutremurul, risc major in Romania

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania, in cazul unui astfel de eveniment Bucuresti numarandu-se printre zonele urbane unde se vor inregistra cele mai multe pagube.

Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale.

De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

Conform datelor PAID Romania, din totalul de peste 9 milioane de locuinte existente pe teritoriul tarii noastre, doar 1,7 milioane sunt asigurate - circa 19% din total. Celelalte 7,3 milioane de locuinte nu sunt protejate de o polita de asigurare care sa le permita remedierea pagubelor produse de cutremur.

669 accesari