1asig.ro

Cutremur de 3,8 grade in Buzau

5 min. / 1.540 cuvinte
Luni, 9 decembrie, in jurul orei 10:30, s-a produs in Buzau - zona seismica Vrancea, un cutremur cu magnitudinea de 3,8, la adancimea de 117 km, arata datele publicate de INFP - Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului.

PROMO


Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Brasov (67 km), Ploiesti (70 km), Bucuresti (122 km), Braila (122 km), Bacau (123 km), Galati (125 km), Pitesti (144 km), Sibiu (182 km), Ruse (187 km), Iasi (204 km).

Conform datelor disponibile pe site-ul INFP, analizate de 1asig.ro (n. red. nu sunt incluse in centralizare cele resimtite in Romania, dar cu epicentrul in afara granitelor tarii sau in Marea Neagra), in perioada ianuarie - noiembrie 2019, au fost inregistrate, pe teritoriul Romaniei, 272 cutremure, de magnitudini mici si medii, iar pana in prezent, in luna decembrie 2019 au avut loc alte 4 seisme.

Cutremurul, risc major in Romania

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania, in cazul unui astfel de eveniment Bucuresti numarandu-se printre zonele urbane unde se vor inregistra cele mai multe pagube.

Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale - cutremure, inundatii si alunecari de teren - a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

Conform datelor PAID Romania, din totalul de peste 9 milioane de locuinte existente pe teritoriul tarii noastre, doar 1,7 milioane sunt asigurate - mai putin de 19%. Celelalte 7,3 milioane de locuinte nu sunt protejate de o polita de asigurare care sa le permita remedierea pagubelor produse de cutremur.
509 accesari