1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cutremur cu magnitudinea de 4 grade, produs in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de luni spre marti, la ora 01:20, in Moldova, judetul Vrancea, potrivit Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul a avut loc la o adancime de 21 de kilometri si a avut intensitatea III in zona epicentrala.

Orasele cele mai apropiate de epicentru au fost Adjud (8 kilometri), Marasesti (18 de kilometri), Tecuci (28 de kilometri), Focsani (37 de kilometri) si Onesti (39 de kilometri).

De la inceputul acestui an, in zona Vrancea au fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, in 24 ianuarie si 16 martie, ultimul avand epicentrul in judetul Buzau.

Si luni, 29 iunie a.c., a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter in zona seismica Vrancea. Seismul la produs la ora 08:07.

In Romania s-au produs peste 30 de cutremure in luna iunie 2015, 15 dintre acestea avand magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter.

Cel mai mare seism din Romania din acest an s-a produs in data de 29 martie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic seism inregistrat in Romania in ultimii 10 ani a avut loc pe 22 noiembrie 2014, in Vrancea, avand o magnitudine de 5,7 grade. Seismul a fost resimtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici.

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania. Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.