1asig.ro
1asig.ro

Cum te protejezi impotriva atacurilor cibernetice?

5 min. / 1.540 cuvinte
Despre politele cyber, asigurarea riscului reputational si alte tipuri de asigurari mai mult sau mai putin cunoscute, dar necesare companiilor din Romania, discuta Eduard SIMIONESCU - General Manager, GrECo Romania - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 2 iulie a.c., de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

PROMO


Atacurile cibernetice sunt tot mai frecvente in Romania. Ultimul caz mediatizat este cel in care ca mai multe spitale din tara - Victor Babes din Capitala, precum si din Husi, Dorohoi si Alba - au fost tinta unor atacuri cibernetice, fiind afectate de ransomware-ul BadRabbit 4.

Totodata, piata asigurarilor impotriva riscurilor cibernetice se afla intr-o continua dezvoltare, putand ajunge la prime brute subscrise de 25 milioane EUR in anul 2025, conform estimarilor MARSH.

Daca aveti intrebari pe care doriti sa le adresati participantilor la emisiune sau comentarii cu privire la tema supusa dezbaterii, va reamintim ca puteti suna, pentru o interventie in direct, la numarul 021.318.40.44.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Puteti asculta programele RFI pe urmatoarele frecvente: 93.5 FM (Bucuresti), 94 FM (Craiova), 91.7 FM (Cluj), 97.9 FM (Iasi), 89 FM (Sibiu), 96,9 FM (Timisoara) si 107.3 FM (Chisinau) sau online, accesand site-ul www.rfi.ro.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Valoarea primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF a crescut cu 7,4%, in primele trei luni din 2019, pana la 2,71 miliarde de lei (570 milioane euro). In acelasi timp, brokerii au intermediat aproape 62% din totalul pietei. Astfel, valoarea primelor intermediate de companiile de brokeraj, pentru asigurari generale si asigurari de viata, a crescut cu 8,4% in primul trimestru din 2019 fata de perioada similara a anului trecut, de la 1,54 miliarde de lei la 1,67 miliarde de lei, conform ASF.

794 accesari