1asig.ro
1asig.ro

Cum se implica brokerii in cresterea gradului de siguranta rutiera?

5 min. / 1.540 cuvinte
Discutiile libere cu clientii privind comportamentul responsabil in trafic, dar si sustinerea unor campanii de educatie si preventie rutiera se numara printre masurile prin care DESTINE Broker se implica in educatia clientilor pentru a creste siguranta in trafic, a explicat Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker.

PROMO


Compania de brokeraj sustine, in calitate de Partener, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, care se concentreaza, in acest an, pe pericolele oboselii pentru soferi.

"Oboseala este un factor de risc pentru soferi, factor care nu este atat de mult discutat, intrucat nu este reglementat si sanctionat de catre legislatie. Astfel, daca consumul de alcool reprezinta, dupa caz, contraventie sau infractiune, viteza reprezinta contraventie si se sanctioneaza ca atare, oboseala - desi poate fi cauza unor evenimente neplacute -, nu este sanctionata ca si stare de sine", a declarat Marius LASLO.

Intrebat care ar putea fi cele mai eficiente masuri pentru reducerea riscului oboselii la volan, acesta a subliniat: "Cea mai eficienta masura pentru reducerea riscului oboselii la volan este odihna. Niciodata un sofer nu ar trebui sa se urce la volan daca este obosit."

"De obicei, cand apare oboseala, corpul ne trimite semnale de alarma. Trebuie doar sa tinem cont de ele (neatentie, cascat). Un somn odihnitor ar trebui sa rezolve problema oboselii. De asemenea, sunt importanti si alti factori care influenteaza starea soferului: temperatura optima (sa nu fie foarte cald in masina), un insotitor care sa-l inlocuiasca pe sofer pe parcursul drumului, pauze dese etc.", a adaugat Marius LASLO.

Despre FII TREAZ LA VOLAN!

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB - MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS - Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.

790 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO