1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cum poti avea o casa mai sigura in ...

Cum poti avea o casa mai sigura in fata riscurilor catastrofale?

Prima saptamana a campaniei nationale de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte" a fost dedicata celor trei riscuri catastrofale care ameninta locuintele romanilor - cutremure, inundatii si alunecari de teren - precum si importantei protectiei financiare prin incheierea unei asigurari obligatorii de locuinta.

O analiza a datelor disponibile pe site-ul INFP - Institutul National pentru Fizica Pamantului releva ca, in prima jumatate a acestui an, au avut loc 151 de seisme pe teritoriul Romaniei, cu magnitudini cuprinse intre 2 si 4,7 grade pe scara Richter.

Chiar daca acestea au fost de intensitati mici si medii, ne readuc amint de pericolul unui seism care ar putea afecta oricand Romania.

In ceea ce priveste inundatiile, in primele 6 luni ale anului s-a intervenit in 348 de cazuri pentru limitarea/ inlaturarea efectelor inundatiilor. In comparatie cu perioada similar a anului trecut, se constata o scadere cu 71% a numarului interventiilor pentru limitarea/ inlaturarea efectelor inundatiilor. In pofida cifrelor in scadere, riscul de inundatie ramane unul important pentru tara noastra.

In acest context, informatiile din prima saptamana a campaniei "Luna Asigurarilor de Locuinte" au avut in centru protectia impotriva acestor riscuri si importanta incheierii unei asigurari obligatorii de locuinta.

Despre campanie

Pentru al X-lea an consecutiv, campania nationala de informare "Luna Asigurarilor de Locuinte" le reaminteste romanilor de importanta asigurarii propriei case. Astfel, pe intreaga durata a lunii octombrie, informatiile de baza despre rolul si beneficiile asigurarilor de locuinte vor fi transmise alaturi de cele mai importante detalii pe care romanii trebuie sa le cunoasca despre riscurile care le ameninta casele si despre ce pot face pentru a reduce cat mai mult aparitia si efectele acestora.

Campania "Luna Asigurarilor de Locuinte" este initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se desfasoara cu sprijinul PAID Romania, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

De asemenea, proiectul este realizat cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG VIG, ASIROM VIG, PRO FIDUCIARIA, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, GENERALI Romania, SIGNAL IDUNA Asigurari, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, INTER Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, GLOBASIG Broker, LION Broker, STELLAR RE, FDA - Fabrica de Asigurari, CAMPION Broker, PRESTIGE Broker, DAW Management Broker, MILLENIUM Insurance Broker, HOBBIT Broker si ASIGEST Broker.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ si ziuaveche.ro.