1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cum poate tehnologia sa transforme industria de asigurari?

Pana acum, consumatorii au interactionat pe internet cu asiguratorii mai putin decat cu orice alta industrie, iar industria de asigurari tinde sa ramana in urma, mai ales pe partea de creante, potrivit lui Mesut YETISKUL, Director General al CREDIT EUROPE Asigurari.

El a subliniat ca exista diverse surse de date disponibile in prezent pentru asiguratori, inclusiv datele proprii ale companiei, dar si date la nivel de industrie (cum ar fi TRAMER in Turcia sau CEDAM in Romania) si la nivel de tara - precum datele care provin de la unitatile de reparatii, de la politie, dar si date care pot fi primite de la alte industrii/ institutii, precum cele care provin de la dispozitivele conectate de tipul celor telematice si chiar din social media.

"Rezultatul utilizarii unui numar mare de date ["big data"] nu inseamna doar predictii mai bune si costuri mai mici cu daunele, ci si rezultate mai bune pentru consumatori. In prezent, unele produse de asigurare sunt vandute fara implicarea unui angajat din compania de asigurari, prin servicii online accesate de clienti sau intermediari", a spus Mesut YETISKUL, care a atras atentia ca gestionarea creantelor nu se face la fel de usor.

El a subliniat ca industria de asigurari este la un pas de o schimbare majora bazata pe tehnologie. Companiile care nu isi adapteaza solutiile si managementul la dezvoltarea tehnologica si la transformarile digitale risca sa dispara sau sa inregistreze o scadere dramatica.


PROMO