1asig.ro
1asig.ro
Cum alegem o polita de asigurare?

Cum alegem o polita de asigurare?

5 min. / 1.540 cuvinte

Distribuitorul in asigurari trebuie sa puna la dispozitia clientilor o serie intreaga de informatii si sa ii ajute in alegerea unei polite, conform cu nevoile sale. Astfel, distribuitorul explica clientilor documentele puse la dispozitia acestora si ii indruma in a lua decizia cea mai buna.

"Cred ca in perioada urmatoare se va discuta mult mai mult in spatiul public despre ce inseamna calitate in asigurari si despre criteriile prin care ne alegem polita de asigurare", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

El a precizat ca piata asigurarilor de viata se afla intr-un context favorabil. "Am vazut o evolutie buna pe zona de asigurari de viata, cu o crestere de aproape 25% a protectiei financiare de care clientii beneficiaza. Acest lucru nu face decat sa confirme rezultatele cercetarilor sociologice pe care UNSAR le desfasoara constant".

Alexandru CIUNCAN a mai explicat ca, din punctul de vedere al structurii pietei, RCA-ul reprezinta circa 50% din segmentul de asigurari generale, care reprezinta 79% din intreaga piata a asigurarilor. "Aici suntem diferiti fata de tarile din UE si poate chiar si de tarile din Europa Centrala si de Est, pentru ca ponderea asigurarilor de viata este ceva mai mica. La nivelul UE asigurarile de viata reprezinta 60% din totalul subscrierilor industriei, la noi vorbim de 19%", a afirmat el.

Piata asigurarilor a insumat prime brute in valoare de aproximativ 6,39 miliarde de lei in primul semestru din 2021, in crestere cu aproximativ 13,6% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului anterior, se arata in raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Piata RCA in S1 2021: Prima medie a crescut cu 3%, in timp ce dauna medie a urcat cu 6%. Clasamentul asiguratorilor!
TOP 10 asiguratori: Cum au evoluat subscrierile fiecarui jucator in S1 2021 si ce schimbari au fost in clasament!

922 accesari