1asig.ro

Cristian FUGACIU: Foarte putine companii din Romania investesc in protectia impotriva riscurilor cibernetice

5 min. / 1.540 cuvinte
Riscul cibernetic reprezinta a doua cea mai mare amenintare pe agenda risk managerilor la nivel mondial in urmatorul deceniu, conform concluziilor Forumului de la Davos. Cu toate acestea, companiile de pe piata locala investesc foarte putin in protectia impotriva acestui tip de amenintare. "Chiar daca exista o preocupare constanta asupra securitatii informatice la nivelul multor companii din Romania, credem ca marea problema in abordarea acestui risc sta in faptul ca multe dintre acestea nu pot cuantifica la un nivel corect expunerea lor fata de acest risc", a explicat Cristian FUGACIU, Director General, MARSH Romania.

PROMO


Astfel, "chiar daca din ce in ce mai multe companii isi arata ingrijorarea cu privire atat la probabilitatea, cat si la impactul unui atac cibernetic, foarte putine companii din Romania investesc in a se proteja corespunzator", a adaugat Cristian FUGACIU.

In acest context, si cererea pentru produsele de protectie financiara impotriva riscurilor cibernetice este redusa la nivelul tarii noastre.

"Credem ca cererea este in continuare scazuta din cauza lipsei de educare si de informare a companiilor cu privire la acest risc si la produsele disponibile. Totusi, vedem un interes in crestere si suntem convinsi ca in viitor asigurarile aferente acestui risc vor fi produse uzuale inclusiv pe piata din Romania", a afirmat Directorul General al MARSH Romania.

Risk management si amenintari cibernetice, analizate intr-un workshop interactiv la FIAR 2014

Amenintarile cibernetice si criminalitatea informatica - risc major pentru companiile financiare, si nu numai - vor reprezenta una dintre temele abordate in cadrul Workshop-ului "Risk Management & IT&C Trends". Evenimentul se va desfasura luni, 26 mai 2014, in cadrul Forumului International Asigurari-Reasigurari 2014, pe care MARSH Romania il sprijina in acest an in calitate de Partener.

Programul integral al Forumului, dar si detalii despre modalitatea de inscriere sunt dispoonibile pe www.fiar.ro.

1.585 accesari