1asig.ro

Cristian DAIANU a fost aprobat in functia de Director General al CertAsig

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 22 ianuarie a.c., numiri in cadrul a trei companii de asigurari de pe piata locala, printre care si noul Director General al CertAsig.

PROMO


Astfel, Mihai - Cristian DAIANU a primit avizul ASF pentru functia de Director General la societatea CertAsig - Societate de Asigurare si Resigurare.

Anterior, acesta a ocupat functia de Director General Adjunct, incepand cu luna decembrie 2017, pozitie din care a coordonat departamentele financiar, contabilitate & operatiuni, resurse umane, IT si daune.

Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, Cristian DAIANU a participat si a coordonat proiecte de investitii complexe in Romania, dar si in strainatate (Germania, Bulgaria si Ungaria). In tot acest timp a acumulat o experienta vasta in arii precum: Intelligence Research, planificare strategica, planificare economica, organizatie si personal, realizarea efectiva a proiectului.

In anul 2011 s-a alaturat echipei CertAsig, ocupand din 2012 functia de administrator, presedinte al Comitetului de Audit si membru in consiliul de administratie. Printre cele mai importante realizari, din aceasta perioada, se numara: coordonarea analizei costurilor si elaborarea planurilor de optimizare, implementarea regimului de solvabilitate Solvency II si Standarde Internationale de Raportare Financiara (IFRS), punerea in aplicare a exercitiului Balance Sheet Review, desfasurat de PwC (PriceWaterhouseCoopers), precum si pregatirea planului ORSA avand un rol esential in identificarea masurilor de eficientizare a costurilor (OPEX).

In aceeasi sedinta, ASF a avizat:
  • numirea lui Clemens VATTER pentru un nou mandat in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.
  • numirea domnului Theodoros BARDIS pentru un nou mandat in calitate de membru al Consiliului de Administratie la societatea GARANTA Asigurari.
De asemenea, Consiliul ASF a mai aprobat:

- Numirea doamnei Daniela SECARA in calitate de Director al societatii de servicii de investitii financiare BT Capital Partners S.A.;
- Modificarile aduse Actului constitutiv al societatii ASICONS Broker de Asigurare S.R.L. (completarea obiectului secundar de activitate, modificarea unor articole);
- Modificarile aduse Actului constitutiv al societatii Albert-Broker de Asigurare S.R.L. (schimbarea sediului social si modificarea obiectului de activitate secundara);
- Modificarile aduse Actului constitutiv al societatii SIF Banat - Crisana S.A.;
- Inscrierea Euroclear Bank in Registrul public al A.S.F. in calitate de depozitar central;
- Emiterea Certificatelor de inregistrare a produselor structurate emise de SSIF BRK Financial Group S.A.;
- Emiterea Certificatului de inregistrare a actiunilor emise de societatea Norofert S.A. Bucuresti in vederea admiterii la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare administrat de BVB;
- Majorarea capitalului social si autorizarea modificarii Actului constitutiv al Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.;
- Modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare al Aegon Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

A.S.F. este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

802 accesari