1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cornelia COZLOVSCHI: Riscul de ...

Cornelia COZLOVSCHI: Riscul de spalare a banilor reprezinta o preocupare majora pentru sistemul financiar

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, participa astazi, 26 ianuarie 2023, la instruirea AML/CFT "Monitorizarea tranzactiilor si indicatorii activitatilor suspecte", organizata de CNPF si Proiectul USAID FSTA.

In discursul sau, Cornelia COZLOVSCHI a mentionat ca, in economia contemporana, spalarea banilor este o amenintare pentru intreaga comunitate internationala. "Riscurile de spalare a banilor si de finantare a terorismului reprezinta o preocupare majora pentru sistemul financiar si pentru securitatea cetatenilor. De aceea, consideram combaterea spalarii banilor drept un mijloc esential de lupta impotriva coruptiei si a legalizarii de venituri ilicite".

Evenimentul este dedicat profesionistilor din sectorul asigurari/reasigurari si de creditare nebancara, fiind ultimul din seria de instruiri AML/CFT, lansata in februarie 2022. Acesta se axeaza pe subiecte de actualitate precum monitorizarea tranzactiilor, indicatorii activitatilor suspecte, cele mai noi tendinte, dar si recentele modificari legislative in domeniu.