1asig.ro

Consumatorii cer imbunatatiri pe segmentul asigurarilor de locuinta

5 min. / 1.540 cuvinte
Trei sferturi din americanii care detin asigurari de locuinte sunt de parere ca industria are nevoie de imbunatatiri, arata studiul "J.D. Power & Associates' 2019 U.S. Home Insurance".

PROMO


Sondajul, la care au participat peste 13.000 de asigurati care detin polite de locuinta, a indicat faptul ca satisfactia acestora a scazut pentru prima oara din anul 2015. Acest lucru reprezinta o adevarata oportunitate pentru companiile de insurtech, care pot intra pe acest segment, daca sunt dispuse sa isi creeze propriile produse.

"Ariile in care clientii considera ca sunt necesare cele mai multe imbunatatiri, pe segmentul asigurarilor de locuinte, sunt reprezentate de produse si riscurile acooperite, dar si de procesele de subscriere si de despagubire. Start-up-urile din zona insurtech au devenit din ce in ce mai active in crearea de alternative care sa inlocuiasca ofertele traditionale deja existente in piata", se arata in analiza J.D. Power.

Doua elemente care pot imbunatati experienta consumatorilor pe zona asigurarilor de locuinte sunt reprezentate de extinderea acoperirilor acestor produse, in asa fel incat sa includa, de exemplu, si riscuri din asigurarile auto, dar si posibilitatea de a avea acces la servicii bune online.

361 accesari