1asig.ro
1asig.ro

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Credit Agricole Bank de catre Vista Bank Romania

5 min. / 1.540 cuvinte
Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Vista Bank Romania intentioneaza sa preia 100% din pachetul de actiuni a Credit Agricole Bank Romania.

PROMO


"In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta tranzactie trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege", precizeaza Autoritatea in Comunicatul transmis.

Atat Vista Bank Romania cat si Credit Agricole Bank Romania sunt institutii de credit care ofera o gama variata de servicii bancare pentru persoane fizice si persoane juridice. Credit Agricole Bank Romania este parte a grupului francez Credit Agricole, una dintre cele mai puternice institutii financiare din lume.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Vista Bank, dupa finalizarea achizitiei, Vista Bank va detine active totale de peste 1,2 miliade euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro si peste 105 milioane euro capital CET1.

"Achizitia Credit Agricole Romania reprezinta un moment important pentru Vista Bank si este in conformitate cu strategia noastra de a ne creste si consolida in continuare pozitia pe piata. Ne concentram pe sustinerea economiei romanesti, prin generarea de valoare pentru toate partile interesate, clienti, angajati, actionari. Dorim sa le multumim reprezentantilor Credit Agricole pentru cooperarea si profesionalismul lor in aceasta tranzactie", Stavros LEKKAKOS, Presedinte Vista Bank Romania.

Conform unui anunt facut de PwC Romania la inceputul anului, o echipa integrata de specialisti ai PwC si societatea de avocatura D&B David si Baias au asistat Vista Bank in tranzctia de achizitie.

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de audit juridic si fiscal asupra unor aspecte cheie din activitatea Credit Agricole Bank Romania, asistenta in negocierile cu privire la documentatia contractuala si asistenta la semnarea documentatiei. Tranzactia este supusa aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei.

1.280 accesari